Ersoy: Kayserispor'a destek verilmezse taraftar gelir kapınızı çalar

Ersoy: Kayserispor'a destek verilmezse taraftar gelir kapınızı çalar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Pazartesi günleri Olay Türk’te Gazeteci Osman Çiftci’nin hazırlayıp sunduğu Sansürsüz Programı’nın canlı yayın konuğu oldu.

Geçtiğimiz sezon Kayserispor’a yaptığı maddi ve manevi yardımlarla taraflı taraftır her bir kesimin alkışını alan Ersoy, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İstikbal Mobilya Kayserispor’un sahipsiz olmadığını vurgulayan Ersoy, Başkan Erol Bedir ile sürekli görüşme halinde olduğunu belirterek, “Şehrin, bu kulübe sahiplenmesi lazım” dedi.

 

ERSOY: EROL BEDİR’DEN ALLAH RAZI OLSUN

Kayserispor Başkanı Erol Bedir’in işinin kolay olmadığını dile getiren MHP Milletvekili Baki Ersoy, kulüpte sıkıntının olduğunu ifade ederek, “Allah razı olsun diyerek yardımcı olmalıyız” diye konuştu.

Birlik çağrısında bulunan Ersoy, “Erol Bedir Başkanla görüşüyoruz, Allah razı olsun ondan da. Allah emeklerini zayi etmesin. Kulüpte sıkıntı var, bu Erol Bedir, Baki Ersoy ya da Recep Mamur meselesi değil bence. Herhangi birinin başkan olması oradaki yapısal sorunu çözmez. Şehrin, bu kulübe sahiplenmesi lazım. Bizim şehrimizde 10 tane Milletvekili var, 1 vali, 1 Büyükşehir, 4 merkez Belediye ilçesi var, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Sanayi Odası gibi 20 - 25 tane bu şehre yön verebilen, kişi var. Biz bu Kayseri’nin siyasetine, ticaretine, sosyal yaşamına yön verebilecek kişi isek, Kayserispor başkanını çağırıp, beraber, sen 2.5 yılda bir çok olağanüstü genel kurul yaptın,  derdin ne, ne yapmak istiyorsun? 2.5 yıldır kulübü yönetiyorsun ve ligde tuttun, Allah razı olsun diyerek yardımcı olmalıyız” şeklinde konuştu.  

 

ERSOY: BAŞKAN OLSAM OTURUR KROKİYİ ÇİZERİM

Ersoy, İstikbal Mobilya Kayserispor’un sahipsiz olmadığını kaydederek, “Ben başkan olsam oturur krokiyi çizerim” diyerek, kulübün borç batağından kurtulması için 20 tane formüllerinin olduğunu cevabını verdi ve ekledi: “Adana Demirspor’a verilen para 100 Milyon TL. biz bugün desek ki Kayserispor’un 150 Milyon TL borcu var, ama Süper Lig’de oynayan bir takım. Bir kişi gelsin bunu alsın desek inanın alacak 10 kişi çıkar, ama Kayserispor’un sahibi bir kişi olur. Deniz Türüç’e soruluyor, ‘Büyük takımda oynamak ister misin’ diye, o da ‘Ben zaten büyük takımda oynuyorum’ diyor. Deniz’i övmek adına söylüyorum, Deniz bunu idrak ettiyse, biz edemediysek!   Bu şehirde buna kim öncülük yapacak? Ben Büyükşehir Belediye başkanı olsam, denirse, gel Kayserispor’un başkanı sen olacaksın diye, ben de gelir, oturur krokiyi çizerim. Kayserispor için 10 – 20 tane formül var. 1.7 milyar borcun olduğu Büyükşehir Belediyesi’nde 170 Milyon borcu çözeceğiz, takımın sıfırlanacak, takımın değeri örnek veriyorum, 20 Milyon Euro, biz sonra işimize gücümüze bakacağız. Alparslan Baki Ertekin, hakikatken, Ordu’lu, İstanbul’da görev yapmış, hasbelkader devletimiz tarafından Kayyum olarak atanmış, bir şahıs çıkıyor, ben Kayserispor’a ne yapabiliyorum diye düşünüyor, elinden geldiği ölçüde de yapmaya gayret gösteriyor, belli çevrelerde  Kayserispor, 1 puan aldı diye üzülüyor. Diğer yandan takım düşse sevinecekler var” sözlerini sarf etti.  

 

 

 

 

ERSOY; BU TAKIMA SAHİP ÇIKMAKTAN NEDEN KORKUYORSUNUZ?

“İstikbal Mobilya Kayserispor’a ilgisizliğin nedenini anlamış değilim” diyen Ersoy, “Erol başkan her defasında, ‘Gelin bu takıma sahip çıkın’ diyor, kabul ediyorum, şunu da diyor, “içi yanıyor, geçmiş borçlar, geçmiş borçlar’ artık geçmiş, geçmiş. Ama, biz şunu da yapabilir, ‘Artık ben şu işi yürütemiyorum’ diye. Tehlike şurada, bu takımı alacak biri çıkar. Bu takım zaten süper ligde kaldı. Altyapı ile de çıksa 34 maç oynayacak. Teknik direktör, başkan, masör, doktor benim, tek başına kulübeye gider otururum. Altyapıda kaç tane iyi oyuncu var, kafama göre 11’i yaparım, puan dahi alamazsam, 34 maç yapacağız. 17 deplasman maçına otobüs ile uçak ile gider gelirim. Böyle bir altyapısı olan bir şehirde bunu kabul edecek miyiz? Bu kadar ilgisizliğin nedenini de anlamış değilim, çözemediğim bu. Bu takıma sahip çıkmaktan neden korkuyorsunuz? Eğer bu takıma neden sahip çıkıyorsunuz diye birileri sizi eleştiriyorsa, çok ayıp ediyorlar” yorumunda bulundu.

 

“TARAFTAR DA BU POTANSİYEL VAR, YAPAR”

İstikbal Mobilya Kayserispor’a başkan olmanın kolay bir iş olmadığının altını çizen Kayseri MHP Milletvekili Baki Ersoy, “Başkanlık yapmak, ateşten gömlek giymek demek. Kolay iş değil, Allah yardımcısı olsun” temennisinde bulunarak, “Bu takıma kim sahip çıkıyorsa, ona sahip çıkmak lazım. Kaldı ki çok ciddi bir taraftar gurubu var. Onlar bunun derdine düşüyor. Kardeşimizin biri dedi ki, ‘Bu şehirde hiç mi bu takıma sahip çıkacak biri yok?’ dedi. Biz bu takımı sahipsiz bırakmayız. Onun için de elimizi çekmeyiz. Sahip çıkmak demek, aday olduğumuz anlamı taşımıyor. Erol Bedir, zaten başkan. Ama, öyle başkanlık yapmak, ateşten gömlek giymek demek. Kolay iş değil, Allah yardımcısı olsun. Erol başkan yapmıyor, ama ben şunu yaparım, belki edebinden, belki hayasından, belki adamlığından, masaya yumruğunu vurup, meydanda taraftarı belediyeye yürütmüyor. Baki Ersoy bunu yapar mı bilmem, sabaha kadar slogan mu attırır, stada mı sokmaz adamı, sokakta mı gezdirmez adamı, ben bilmiyorum. Taraftar da bu potansiyel var, yapar. Kayserispor için nerede durmamız gerekiyorsa görevden kaçmam. Ben Erol başkana dedim ki, sen yönetimde fazla adam mı istiyorsun, var mı bir ihtiyacım, evet derse ben de veririm. Ama ben Erol başkanın işine karışmam, şunu da demem üç tane yönetici vereyim, şu teknik heyetin başında dursun, şu menajer olsun demem, ama derse ki bana, yönetime ailenden, çevrenden, iş adamından, taraftardan ver dese veririm” değerlendirmesinde bulundu.  

 

“BİZ HEPİMİZ HUZURSUZ OLURUZ”

Ersoy, İstikbal Mobilya Kayserispor’a destek verilmediği taktirde huzursuz bir ortam oluşacağını söyleyerek, “Erol başkanın yapmadıklarını birileri gelir yapar, o zaman da herkes kendini sıkıntıya sokar, dediğim gibi. Geçen genel kurulda birileri liste çıkardılar, dedik ki Erol başkan liste çıkardık, kaldırın o listeyi diye. O liste halen bekliyor. Şimdi bunlar, bekleyenler Erol Başkan gibi olmaz. Erol Başkan, 1 kere aradım ya der, sonra aramaz, ama diğerleri, 50 kere de ararlar, 51 kere de ararlar, kapınıza da gelirler, kapınız, gece mi çalar, gündüz mü çalar, hayırdıra bağlarlar, taraftar da vurur. Huzursuz olursunuz yani. Biz hepimiz huzursuz oluruz” uyarısında bulundu.

 

“BÜYÜKKILIÇ, 30 MİLYON DA KAYSERİSPOR’A KAYNAK YARATACAK”

Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın, İstikbal Mobilya Kayserispor’a, destek vermesinin gerekli olduğunu bir kez daha yineleyerek, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Burada belirttiğimiz kişiler belli, ben Memduh başkana Belediye başkanı olmadan önce de belirttim, bu şehre sahip çıkması lazım.  Memduh Büyükkılıç eğer ben bakanlıktan 300 Milyon TL’lik kaynak yarattım diyorsa, 30 Milyon da Kayserispor’a kaynak yaratacak. Eğer, 1.7 Milyar borç varsa, borç 1.850 Milyar olur. Bursa, Gaziantep gibi büyükşehirde takımlarına yardım ediyorlar. Fatma Şahin hanımefendi, hanımefendiliğiyle yapıyor bunu. Eğer bizde adam gibi bu şehri yöneteceksek, ben bu konuda Memduh başkana güvenirim, yapabilir, biraz daha kendini toparlaması lazım, biraz daha özgüvenli olup, bu şehrin takımına sahip çıkması lazım.”   

Haber: Hakan Çiftci