Erciyesspor hakkında bilinmeyen gerçekler

Erciyesspor hakkında bilinmeyen gerçekler
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Erciyesspor’un yeni başkanı Nuhkan Rüzgar, Gazetemiz Kayseri Olay’a özel açıklamalarda bulundu.
Rüzgar, şehir dışındayken haberi olmadan gıyabında başkan seçildiğini dile getirdi.
Rüzgar, Rıfat Dayıoğlu’nun kendisi hakkında yaptığı açıklamaların doğru olmadığını belirterek, ”Rıfat ve yönetimdeki diğer arkadaşlar, haberim yokken yurt dışındayken beni seçmişler” dedi.
Rüzgar, yurt dışından geldikten sonra Rıfat Dayıoğlu ile vergiden ötürü risk olduğunu ve bu durumu araştırmak için zaman istediğini ifade etti.
Gıyabında başkan seçildiğini yineleyen Rüzgar, “Rıfat Dayıoğlu ile arkadaşlarla konuştum. Rıfat’a, oturup belli bir yönetim kurarak beni başkan seçmişiniz. Kulübün yapılandırmadan dolayı vergi riski var. Beni gıyabından seçmişsiniz. Benim haberim yok. Ben yarın bir gün mahkemede beni gıyabında seçmişsiniz ve bu vergi konusu üzerinize kaldığında siz sıkıntılı çekersiniz deyince, Rıfat, bana “İstifa edelim” dedi. Ben onlara “istifa edin” demedim. Ben bu olayı biraz araştırmak istiyorum. Ne olacağını bilmiyorum ve sonuçta ilk defa başkan oldum. Birde yapılanma süreci var, onunda ne olacağını bilmiyorum. Rıfat bana, “Ne yapayım dedi”. Ben onun istifasını falan istemiş değilim. Cumartesi günü gelin konuşalım dedim. Ben yönetim kurulundan Rıfat, Furkan ve Şahin Göksu ağabeyin 2 oğlunu tanıyorum, diğerlerini tanımıyorum. Ortada büyük bir risk var ve ben bu işi araştırmaya çalışıyorum. Görev dağılımı da yapmayacak değilim. Daha 1 aylık süremiz var. Görev dağılımı yapmak için acelemiz yok. Ben Rıfat’a riskleri anlatmaya çalışıyorum. Yurt dışındayken Rıfat ile Whatshapp’tan konuştuk. Bana Rıfat, “Başkan sensin” dedi. Rıfat, “Ben başkan olmam” diye cevap verdi.

Bu yönetimin arkasında Ziya Eren var mı?
Erciyesspor’un arkasında Ziya Eren yok. Ziya Eren ile hiçbir şekilde görüşmemiz olmadı. Rıfat, daha önce Ziya Eren ile görüşmüş ve başkan da rica etmiş. Ziya Eren, sonuçta bu takıma 40 Milyon TL harcamış. Şimdi Ziya Eren’in, bu işte şu şekilde parmağı var, takıma onca emek vermiş ve kulübün kapanmasını da istemiyor. Sonuçta yönetimde oğlu var. Bize de cüzzi olarak destek veriyor. Zaten Ziya Eren’den başka kulübe destek veren de yok. Ziya Başkan lisans çıkartırken, bir miktar destek verdi. Belediye de elinden geldiği kadarıyla kulübe destek veriyor. Belediye günümüzün ekonomik sıkıntısından ötürü tam olarak destek veremiyor.

Peki Ziya Eren’in bu günlere gelinmesinde hiç mi hatası yok?
Sonuçta biz, küme düştük; ama ligde kalmak kısmet olmadı. Şifo Mehmet’i getirmek yanlış bir politika değildi. Mehmet hoca, Antalyaspor’da çalışarak takımın borçlarını sıfıra indirdi. Gençlerbirliği’nde de başarılı oldu. Çaykur Rizespor’da da kadrodan dolayı işleri kötü gitti. Teknik Direktör transfer ederken biz, oynattığı sistemden tut, maç başına aldığı puana kadar hesap ettik. Kısmet olmadı. Fenerbahçe o kadar para harcıyor, şampiyon olamıyor.

Ziya Eren kulüpte neden kurumsallaşmadı ve medya ile arayı sıcak tutmadı?
Genel olarak bakıldığı zaman hangi kulüpte kurumsallaşma var. Akhisar’da ya da başka bir kulüpte de kurumsallaşma yok.

En azından takım PTT’ye düşünce Edinho ile devam edilemez miydi?
Edinho’yu, takım PTT Birinci Lig’e düşünce elde tutmanın bedeli çok ağır oluyor. Ancak, Edinho için oldukça çok para istediler. Ayrıca Edinho’yu, Hikmet Karaman’a rağmen ben getirdim. Kulüp kapanmasın diye Ziya Eren halen takıma sezon başında lige katılım için az da olsa destek verdi. Bunun dışında kimse destek vermiyor. Statta bile oynatmıyorlar.

Ziya Eren’in takıma şu ana kadar katkısı nedir?
Başkanın Erciyesspor’a katkısı saymakla bitmez. Şu anki durum, 7 yıl önce yaşanacaktı, ama Ziya başkan bu kulübün kapanmaması için elinden geleni yaptı. Bu kulübe 6 senede 100 küsür Milyon TL civarında para girdi. Başkana haksızlık ve vefasızlık ediyorlar. 6-7 senedir bu kulüp, 19 Milyon TL vergi ödemiş. Başkan olmasaydı bu 19 trilyon belki de ödenemeyecekti. Bu süreçte 100 küsür trilyon para girmiş Kayseri’ye. Bu giren paranın 15-20 trilyonu Kayseri’de kaldı, şehirde böylelikle kalkınmış oldu. Belediyelerin elinde olan para onların değil. Ben Organize Sanayi’ye gidip de bizi deplasmana götürecek var mı diyemem. Yurt dışında kampa gidiyoruz, en kötü köyün sahasında bile soyunma odalarında sıcak suyu akıyor. Yani Ziya başkan daha önce olmasaydı durum çok daha vahim olurdu.

Rıfat Dayıoğlu, kendi başına mı yönetim oluşturdu?
Ben, yönetimde ki birçok ismi tanımam. Ben, onlara “Ben istifa edeyim siz devam edin” dedim. Seçildiğimden haberim dahi yok.

Ziya Eren size yönetime başkan olun demedi mi?
Biz bu konuları Ziya Eren ile hiç konuşmadık. Ben, 8 gündür Nijerya’daydım. Erciyesspor’un geleceği için projelerim var. Crawley Town’a oyuncu bakmıyorum. Nijerya’nın en iyi genç futbolcusu bile İngiltere’de oynayamaz, çalışma izni alamaz. Erciyesspor için bir proje üretmeye çalışıyorum. Çünkü; yüzde 75 A Milli takım şartı arıyorlar ya da çok büyük vergi isteniyor. Erciyesspor, hala yabancı oyuncu transferi yapabilir, ama oynatamaz. Federasyon lisans vermez. Lakin oyuncu gelir, FIFA’nın gözünden Erciyesspor’un futbolcusu olarak kalır ve oradan da diğer kulüplere gönderip, gerekirse Kayserispor’a göndererek, kulübün para kazanmasını sağlanmaya çalışıyorum. Yurt dışına gitme sebebim bu. Bunu da Ziya Başkana anlattım. Geçen sene de Afrika’ya gittim, Billir’i ve Saturday’i getirdim. Saturday, Sunderland’te, Iyayi Believe Atiemwen’da Çaykur Rize’de, bunları bilmiyorlar. Nijerya’ya gitme sebebim de Nijerya’nın dünya şampiyonu olmuş olması. Nijerya’nın, U 17’si, U 19’u Dünya Şampiyonu oldu. Ben, bu futbolcuları Erciyesspor’a getirip diğer kulüplere gönderecektim ve Erciyesspor’un para kazanmasını sağlayacaktım.

Erciyesspor kapatılacak mı kapatılmayacak mı en çok merak edilen konu bu. Bundan sonraki süreç nasıl olur?
Ziya Eren, daha önce harcamış olduğu paraları kurtarmak için bir çaba sarfetmiyor. Harcadığı parayı kurtaramaz zaten.
Personele üzülüyor ve takımın kapanmasını istemiyor. Biz kez daha söylüyorum ki, Rıfat Dayıoğlu’nun istifa etmesini istemedim. Benimle birlikte bu sorumluluğu paylaş dedim. Yönetime giren isimleri de zaten Rıfat yazdı.

Kulüp kapanırsa yapılan borç kime kalacak?
Borç aday olana kalacak. Bunu kimse bilmiyordu. İncialan ve Rıfat da bunu bilmiyordu. Erciyesspor’un borcu çok yok. Daha çok vergi borcu var. Oda 4 Milyon TL civarında vergiye, 1 Milyon TL’si Ziya Eren’in, geri kalanı da eski yönetimlerin. futbolcularla olan borç ile bu rakam 12-13 Milyon TL’yi buluyor. Yani medyada çıkan 40-50 trilyon borcu varmış haberleri yalan. Ben, Vergi dairesine ve avukatlara gittim. Bunu da araştırdım. Borç içinde yapılandırma yapıldı. Ama, yıl sonunda kulüp kapanır mı bunun için bir şey diyemem. Belki de sezon sonu kapanabilir. Ben bunun cevabını veremem. Benim zaten Afrika’ya gitme sebebim şu; Ben çalışıyorum. Çalıştığım için Afrika’ya gittim. Erciyesspor kapanır, ama nasıl kapanır bilmiyorum.

BOYDAK Holding, sponsor olacaktı ne oldu?
Kesinlikle böyle bir şey yok!

Nuhkan bey, son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?
Borç bütün kulüplerde var. Eyüpspor’un bile 14 Milyon TL borcu var. Kayseri halkı gerek Kayserispor’un, gerekse de Erciyesspor’un yanında olmalı. Bizim asıl amacımız Erciyesspor’un borçlarını yüklenebilecek, geleceğe dair hedefleri olan insanları bulmak. Yapılandırmayı ben yaptığım için borçlar beni bağlıyor. O da dönemin borcu.
Peki Ziya Eren, Memduh Büyükkılıç ile kulübün geleceğine dair görüştü mü?
Ziya başkan ile Memduh Büyükkılıç arasında böyle bir görüşme oldu mu bilmiyorum.