Erciyes Türk Kurultayı OHAL nedeniyle iptal edildi

Erciyes Türk Kurultayı OHAL nedeniyle iptal edildi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

ERCİYES Zafer Kurultayı Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, 6-7 Ağustos 2016 tarihihde gerçekleştirilmesi planlanan Erciyes Türk Kurultayı’nın, OHAL kapsamında iptal edildiğini bildirdi. Dinçer, daha önce kurultaya katılacaklarını duyuran ancak sonra katılmayacaklarını belirten MHP’nin 4 genel başkan adayını da eleştirdi.

Erciyes Türk Kurultayı Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, düzenlediği basın toplantısında kurultayın ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle iptal edildiğini söyledi. Dinçer, “Yapacağımız Erciyes Türk Kurultayı, Türkiye’nin içinde bulunduğu olağanüstü hallerden dolayı iptal etmemizin, yapmamamızın, ülkedeki emniyet açısından karışıklığa sebebiyet vermemek, yani emniyete fazla yük getirmemek için uygun olacağı söylendi'' diye konuştu. Ülkücülerin, yeniden şahlanıp ülkeyi hak ettiği noktalara taşımak için mücadele etmesi gerektiğini söyleyen Dinçer, “Bize bu sene kurultayı yasak ettiler. Değerli Türk milliyetçilerine sesleniyorum, bu bizim direncimizi arttırsın. Demek ki dün söylediğimiz gibi bu ülkenin sahibi yok. Bizler tekrar daha güçlü şekilde derlenip, toparlanıp, bu ülkenin yeniden yönetimine talip olmak için yeniden Erciyes Zafer Kurultayını yapmak için, Türk milletinin şahlanışı için bu uğurda mücadele etmeliyiz” ifadelerini kullandı. Kurultayın iptal edilme gerekçesinin OHAL olmadığını, altında başka bir gerçeğin yattığını öne süren Dinçer, “MHP yönetimi, Erciyes’te 100 binlerin üstünde kişinin toplanacak olmasından rahatsızlık duydu'' dedi.

MHP GENEL BAŞKAN ADAYLARINA TEPKİ
Bir süre önce basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkan adayları; Koray Aydın, Meral Akşener, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ’ın, önce kurultaya katılacaklarını belirtiklerini, sonra bir kez daha kendilerinden habersiz basın toplantısı düzenleyerek kurultaya güvenlik gerekçesiyle katılmayacaklarını açıklamalarına da tepki gösteren Dinçer, bu durumu saygısızlık olarak nitelendirdi. Dinçer, “Devlet Beyin, karşısına 4 kişi genel başkan adayı oldu. Kurultay hazırlıkları bitmişti. Çadırlar kurulmuştu. Ben Tertip Komitesi Başkanıyım, 4 genel başkan adayını davet etmedim. Buna rağmen bunlar toplandı basın açıklaması yaptı. Dediler ki, (biz Erciyes Zafer Kurultayı’na katılacağız). Herkes katılabilir. MHP Genel Başkanı Devlet Bey hariç. Bu kurultaya herkes katılabilir. Çünkü herkesin kurultayı. Devlet bey neden gelemez, iptal ettiği için gelemez. Bu genel başkan adayları, topladılar basın açıklaması yaptılar ve kurultaya katılacaklarını açıkladılar. Misafirdir hoş geldin, biz de hazırlıkları yaptık. Bunlar için uğraşırken arkasından (Biz Erciyes’e katılmayacağız) diye basın açıklaması yaptılar. Bunu saygısızca buluyorum. Biz MHP’nin genel başkanı Başbuğ Türkeş’ten gördük nezaketi, gönül almayı, kibarlığı'' diye konuştu.

"7 AĞUSTOS'TA BİZ BİR TAŞIN ÜSTÜNDE YİNE ERCİYES'TE OLACAĞIZ"

Kurultayı bu yıl yapmayacaklarını ancak gelecek yıl 1 milyonluk sayılara ulaşmak için de çalışacaklarını kaydeden Dinçer, ''Kurultay bu yıl yok ama biz yine 7 Ağustos’ta taşın üstünde kurultay ruhunu anmak için Erciyes’te olacağız. Ozan Arif, İsmail Türüt, Esat Kabaklı da herhalde katılacak. Bir taşın üstünde oturarak, Türk kurultayı fikrini kendi içimizde yaşatarak yad edeceğiz. Bu bir çağrı değil, biz sadece kurultay ruhunu, buruk ruhu yaşamak için 7 Ağustos’ta orada olacağız'' ifadelerini kullandı.

 Haber/Foto: Ruhsar AKTAŞ-Cafer ZENGİN