'Enflasyon yüzde 36 değil, yüzde 80!'

Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç, Olay Türk TV'de Yüz Yüze programında konuştu. Programda Olay Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ve Gazeteci Cem Atakan'ın sorularını yanıtlayan Kılınç, 'Yaşadığımız yer belli. Enflasyon yüzde 36 değil neredeyse yüzde 80 var' ifadeleri ile de dikkat çekti.

'Enflasyon yüzde 36 değil, yüzde 80!'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Artan fiyatlara dikkat çeken Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç, "2021 yılı enflasyonu kaçtır desem, çarşıya pazara gittiğimizde birine sorsak yüzde 80 der. Bana sorsanız yüzde150-200 derim. Nereden baktığınıza göre değişir” şeklinde konuştu. 
“BURADA BİR HATA VAR”
“TÜİK'in bir değerlendirmesi var, bazı ürünleri seçiyor. Bu ürünler üzerinden enflasyonu belirliyor. Bir de bağımsız hocaların kurduğu bir araştırma şirketi var ENAG”diyen ve aynı zamanda MHP Kocasinan Belediye Meclis Üyesi olarak da görev yapan Kılınç, “Bu araştırma şirketine baktığımızda da onlar Tüketici Fiyat Endeksinin yüzde 81.82 arttığını söylüyorlar. Ocak ayında en son açıkladıkları rakam bu. TÜİK ne diyor? Üretici Fiyat Endeksi yüzde 80 oranında arttı diyor. Tüketici fiyatı yüzde 30 arttı diyor. ÜFE ve TÜFE arasında yüzde 3-4'lük bir oran olabilir, ama yüzde 50'lik bir oran olmaz. Burada bir hata var. Yani değerlendirdiği malzemelerden de kaynaklanabilir. Ya da bu rakamları açıklarken piyasayı aslında bir sübliminal mesaj da veriyor olabilir. Bu fiyatlara çekmeniz lazım, fiyatların doğrusu bu diyor da olabilir. Yaşadığımız yer belli. Enflasyon yüzde 36 değil neredeyse yüzde 80 var yani. Neden ekmek alıyoruz, yumurta alıyoruz. Fiyatı belli. Yani her şeyin fiyatı arttı. Neden yem fiyatları arttı, enerji kullanıyor. Enerji fiyatları arttı. Yumurtaya baktığımız zaman zaten tavuğun en büyük gideri yem, gideri hayvancılıkta da bu böyle. Isıtma gideri var, aydınlatma gideri var. Bunlar dağıtılırken araçlarla dağıtılıyor. Buna da yakıt kullanılıyor. Baktığınız zaman bunlar da artmış. Elektrik artmış, doğalgaz artmış doğal olarak yumurtada artıyor” şeklinde konuştu.