En büyük sanayi kuruluşları listesi açıklandı, listede Şeker Fabrikası yok!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl belirlenen 'Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' araştırma sonuçları açıklandı. 

En büyük sanayi kuruluşları listesi açıklandı, listede Şeker Fabrikası yok!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl belirlenen "Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırma sonuçları açıklandı.  Kayseri’den ilk 500 listesinde 16  firma girdi. İlk sırada ise HES Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret Şirketi yer aldı. Kayseri Şeker Fabrikası’nın önceki yılların aksine bu kez listede yer almaması da dikkat çekti.

 İstanbul Sanayi Odası’nın  “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2016" araştırması sonuçları açıklandı. Sonuçlara  göre, sanayinin zirvesinde bu yıl da 32 milyar 594 milyon lira üretimden satışları ile Tüpraş yer aldı. Kayseri’den de ilk 500 listesine 16  firma girdi.  Kayseri Şeker Fabrikası’nın önceki yılların aksine bu kez listede yer almaması da dikkat çekti.

Diğer yandan Kayseri firmaları arasında ilk sırada  HES Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret Şirketi yer alırken, en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde sırasıyla yer alan diğer Kayseri firmaları ise şu şekilde:

Boytaş Mobilya San. ve Tic. A.Ş.,

Hasçelik Kablo San. ve Tic. A.Ş.

Boyteks Tekstil San. ve Tic. A.Ş.

Merkez Çelik San. ve Tic. A.Ş.

Orta Anadolu Ticaret ve Sanayi İşletmesi T.A.Ş.

Mega Metal San. ve Tic. Ltd. Şti.

YATAŞ Yatak ve Yorgan San. Tic. A.Ş.

Boyçelik Metal San. ve Tic. A.Ş.

Kumtel Dayanıklı Tüketim Malları Plastik San. ve Tic. A.Ş.

İstikbal Mobilya San. ve Tic. A.Ş.

Form Sünger ve Yatak San. Tic. A.Ş.

ERBOSAN Erciyas Boru San. ve Tic. A.Ş.

Sersim Dayanıklı Tüketim Malları San. ve Tic. Koll. Şti. İbrahim ve Mustafa Ustaoğlu

Çetinkaya Mensucat San. ve Tic. A.Ş.

Femaş Metal San. ve Tic. A.Ş.

Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşları listesine giren Kayseri firmalarını tebrik etti.

Büyüksimitci, “İlk 500 sıralamasında bu yıl Odamız üyesi 16 firmamız yer aldı. Geçen yıl 15 firmamız bu sıralamaya girmişti, bu sene 16 oldu. Ben inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda bu listelere giren firma sayımız çok daha artacaktır. Bu vesile ile sıralamaya giren tüm firmalarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.