Elitaş: FETÖ ilk darbeyi Erdoğan çok ağır hastaymış, ameliyat olsa bile masadan kalkmazmış fısıltılarıyla yaptı

Elitaş: FETÖ ilk darbeyi Erdoğan çok ağır hastaymış, ameliyat olsa bile masadan kalkmazmış fısıltılarıyla yaptı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa  Elitaş,  “FETÖ’cüler ilk darbe girişimini ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ömrü bitmiş. Tayyip Erdoğan çok ağır hastaymış. Ameliyat olsa bile masadan kalkmazmış, saklıyorlarmış. Hastanesini, doktorunu değiştirdi’ fısıltılarını ortaya yayarak yaptı” dedi. Elitaş, ayrıca KHK tartışmaları ile ilgili olarak da 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderme yaparak, Sarız’da, “Fitne- fesat aldı başını gidiyor.Dostlarımız da maalesef artık, sosyal medya yoluyla bizimle haberleşmeye başlıyorlar. Anlayan, anlar. Kim üstüne alırsa”  derken, Akkışla’da ise  “FETÖ’nün yarasını iyileştirdik, elhamdülillah. Defettik ama dostun yarası acı geliyor “ ifadelerini de kullandı.

 AK Parti Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Kayseri’de ilçe ziyaretlerinde konuştu. Sarız, Bünyan, Pınarbaşı, Akkışla'da partililerle bir araya gelen Elitaş, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Elitaş, Akkışla'da Ortadoğu'daki gelişmelere değinerek, “Bu coğrafyayı bölmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

Elitaş, “Bu coğrafyayı bölmeye çalışıyorlar. Yeni yeni haritalar çıkarıyorlar. İşte  buna dur demeliyiz. Burada güçlü ülke istemiyorlar. Güçlü ülke kim, Türkiye. Güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Güçlü ülkenin lideri kim? Recep Tayip Erdoğan. Recep Tayyip Erdoğan’ı susturmak, yok etmek Ortadoğu’daki hesapların hayallerin hayata geçmesi demek” dedi. Türkiye üzerinde oyunlar oynayanların FETÖ ile amaçlarını gerçekleştirmeye çalıştığını ancak milletin bu oyuna dur dediğini ifade eden Elitaş, şunları söyledi: “İşte Fetullah denen haysiyetsizin, FETÖ üyelerini kullanılarak, satılmışları Türkiye’nin en derin yerlerine yerleştirerek, darbe girişiminde bulundular.  İlk darbe girişimi Cumhurbaşkanımızın ameliyat olduğu süreçte. Ne fısıltılar yaydılar. Ne haysiyetsizlikler ortaya koydular. ‘Tayyip Erdoğan’ın ömrü bitmiş. Tayyip Erdoğan çok ağır hastaymış. Ameliyat olsa bile masadan kalkmazmış, saklıyorlarmış bunun hastalığını’ Biz duyduk biz. Ama Cumhurbaşkanımız o gün  hem hastanesini değiştirdi, hem doktorunu değiştirdi. Ne olacaktı hastaneyi doktoru değiştirmeseydi? Diyeceklerdi ki ‘Çok uğraştık,  ölümcül bir hastalıktı ama  elden bir şey gelmedi. Takdiri ilahi. Hep beraberi dua edelim. Ruhuna bir Fatiha okuyalım’ diyeceklerdi. Türkiye’nin canını okuyacaklardı. Ama  hamdolsun Cumhurbaşkanımızın feraseti, elhamdülillah onu durdurdu. Sonra Gezi olaylarını ortaya çıkardılar. İran’da halkın sokaklara dökülmesinin nedeni ne? Yumurta fiyatlarında artış. Yumurtaya zam yapmışlar. Gezi olaylarının sebebi de 3 tane çam ağacı. 81 ilde eylemler yapıldı. İran’da da en son 29 kişi hayatını  kaybetti.  Bizde de Gezi olaylarında sayın Cumhurbaşkanı Kuzey Afrika ziyaretlerindeyken bizdeki bazı yöneticiler,   ‘Mesajı aldık onları dinleyeceğiz’ dediler ama Cumhurbaşkanımız geldi ve  ‘İrade ne diyorsa o olacak’ dedi ve Gezi olaylarını bastırdık. Lider varsa önünde bütün engelleri aşarsınız. Lider yoksa engellerin altında ezilir kalırsınız”

 “FETÖ’NÜN YARASINI İYİLEŞTİRDİK, DEFETTİK AMA DOSTUN YARASI ACI GELİYOR”

Son KHK sonrasında yaşanan tartışmalara da atıfta bulunan Elitaş, “Hançer yarası, kurşun yarası bunların hepsi geçerde dostun dil yarası o çok zor geçer. Dostun dilinin yarası zor geçer. Ortalıkta şikayet etmek dostluğa uygun değil. İnşallah dil yarasının olmayacağı bir süreci hep beraber yaşayacağız. FETÖ’nün yarasını iyileştirdik, elhamdülillah. Defettik ama dostun yarası acı geliyor.  İnşallah dostlarımız dil yarasını yapmazlar diye ümit ediyoruz” dedi.

Haber: Cafer ZENGİN