Elitaş duyurdu: 6 ay daha uzatıldı!

AK Parti Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Varlık Barışı'nın 6 ay daha uzatıldığına dikkat çekerek, 'İnşallah, yurt dışında çeşitli sebeplerle döviz bulunduran vatandaşlarımız da ülkelerine getirmiş olurlar' dedi.

Elitaş duyurdu: 6 ay daha uzatıldı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Varlık barışı diye ifade ettiğimiz düzenleme, bildiğiniz gibi 2020 yılından önce ihracatçıların ihracat gelirlerinin tamamını yurt dışında bırakma hakları vardı. Yurt dışında bulunan veya çeşitli sebeplerden elde edilen dövizlerin Türkiye'ye girişiyle ilgili 2003 yılı ve daha önceki dönemlerde de yapılmış düzenlemeler mevcuttu. Bazen yüzde 1 civarında vergi tahakkuk ettirilerek, bazen de hiç vergi alınmayarak yurt dışında birikim yapılan döviz cinsinden birikimlerin Türkiye'ye gelmesiyle ilgili bir süreçti, bu konuda da Sayın Cumhurbaşkanının kararıyla altı aylık daha uzatma dönemine girmiş oldu. İnşallah, yurt dışında çeşitli sebeplerle döviz bulunduran vatandaşlarımız da ülkelerine getirmiş olurlar” dedi.
KAZAKİSTAN AÇIKLAMASI
Kazakistan’da yaşanan sorunla ilgili de açıklama yapan Elitaş, “Dışişleri Bakanlığıyla yaptığımız görüşme çerçevesinde araçların girişiyle ilgili belgeden 3 bin tane artış sağlamıştık, bugüne kadar kota dolmuş ama bu kotanın biraz daha artırılabilmesi için hem ülkemizin hem Kazakistan yetkilileriyle yapılan görüşmeler devam ediyor” diye konuştu. 
1 TEMMUZ UYARISI
Diğer yandan yarından itibaren yeni bir sürece girileceğine de dikkat çeken Elitaş, vatandaşları uyardı. Elitaş, şu ifadeleri kullandı: Yarından itibaren, Türkiye yeni bir sürece giriyor. Bundan önceki dönemde pandemiyle ilgili olan tedbirlerin 1 Temmuz itibarıyla normalleşme dönemine girdiğini ifade ediyorum. Bu süreçte, değerli vatandaşlarımızın ve bizlerin, alınması gereken tedbirlerde önemli bir hassasiyeti göstermesinin, sadece kendi sağlığımız açısından değil, muhatap olduğumuz insanların sağlığı açısından da çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum.