Eli boş döndüler!

Eli boş döndüler!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP’nin 36’ıncı kurultayında aday olan 3 isim umduklarını bulamadı. Kayseri cephesinde Gonca Yelda Orhan YDK listesine girdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 36'ıncı Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri de yapılan seçimin ardından belli oldu. Yaklaşık 5 saat süren sayım sonrasında PM ve YDK üyeleri açıklandı. PM üyeliğine Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun önerdiği 12 isimden 8’i seçildi.

488 kişinin aday olduğu Parti Meclisi için Kayseri’den aday olan isimler umduklarını bulamadı. Ali Paşa Tan, Ahmet Nazif Yücel, Zeki Gümüş, Gül Soydan adaylıklarını açıkladı. Ahmet Nazif Yücel, daha sonra adaylıktan çekilme kararı aldı. Kayseri cephesinden aday olan 3 isimden Ali Paşa Tan 82, Gül Soydan 42, Zeki Gümüş ise 25 oy aldı. Milletvekili Çetin Arık’ın da kongre öncesinde PM üyeliği için aday olmayı düşündüğü, ancak daha sonra adaylıktan vazgeçtiği öğrenildi.

CHP’de “Adalet ve Cesaret” temalı 36’ıncı Olağan Kurultay sonrasında partinin Genel Başkanlığına yeniden Kemal Kılıçdaroğlu seçildi.  Partide Genel Başkanlık gibi PM ve YDK seçimleri de yine kıran kırana geçti. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı seçimlerde 52 kişiden oluşan PM üyeleri de belli oldu.

KAYSERİ CEPHESİ BEKLEDİKLERİ DESTEĞİ GÖREMEDİ

Parti Meclisi’ne Kayseri’den aday olan isimler bekledikleri desteği alamadı. Ahmet Nazif Yücel, başkanlık seçiminin yapıldığı gün adaylıktan çekildi. Pazar günü yapılan seçimde ise Parti Meclisi’ne aday olan isimlerden Ali Paşa Tan 82, Gül Soydan 42, Zeki Gümüş ise 25 oy aldı. Alınan oyan göre Tan 184’üncü, Soydan 244’üncü, Gümüş ise 305’inci oldu.

Partide 108 kişinin aday olduğu YDK üyeliğine seçilen 15 kişi de belli oldu. Adaylar arasında yer alan Kayseri delegesi Gonca Yelda Orhan’ı n kadın kotası ile birlikte  YDK’ya girdiği ifade edildi. Orhan’ın 265 oyla listede 17’inci sırada yer aldığı belirtildi.

KAYSERİ’DEN HANGİ İSİMLER KURULTAYDA OY KULLANDI?

Diğer yandan CHP’nin 36’ıncı kurultayında Kayseri’den Ankara’ya giderek oy kullanan isimler ise şu şekilde: İbrahim Kaan,  İmdat Şimşek , M.Oğuz Özsoy , İbrahim İlbasmış , Ümit Solak Özer, Ali Paşa Tan, Ayhan Gülsoy , Ömer Faruk Eroğlu, Pembegül Çetinkaya , Zeki Gümüş , Atasoy Tan , Aşkın Genç, Ziya Alp Köse , Ceren Aydemir , Gonca Yelda Orhan, Şehriban Peker, Bahar Tecirli ve Ahmet Nazif Yücel.  

Haber: Cafer ZENGİN