Ekonomide yaşananlara dikkat çeken Tunçbilek: Kaygılarımız kronikleşiyor!

İYİ Parti Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Ümit Yasin Tunçbilek, ekonomide yaşanan sıkıntılara, işsizliğe dikkat çekerek, 'Kaygılarımız kronikleşiyor' dedi.

Ekonomide yaşananlara dikkat çeken Tunçbilek: Kaygılarımız kronikleşiyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

'Ülkemizde her gün daha fazla kişi kaygılanıyor. Orta yaştakiler geçim kaygısına düşüyor gençlerimiz gelecek kaygısına düşüyor.' diyen İYİ Parti Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Ümit Yasin Tunçbilek, 'Gençlerimiz ve orta yaş kesiminin kaygıya düşmesindeki ortak sebeplerin başında ekonomi geliyor. Ekonomi kötü yönetilince ortaya işsizlik faktörü çıkıyor' diye konuştu.

‘HER YIL YENİ MEZUN OLUP İŞ BULMA TELAŞINA DÜŞENLERİN SAYISI ARTIYOR’

Tunçbilek, şunları söyledi: TÜİK verilerine göre Kasım ayında işsiz genç oranı yüzde 22,3 olarak açıklandı ve bunların büyük bir kısmı üniversite mezunu diplomalı gençlerden oluşmaktadır. Üniversiteden yeni mezun olacak bir genç bu oranlara bakınca da geleceğinden endişe duyuyor ve gelecek kaygısından dolayı sağlık sorunlarını da beraber getiriyor. Bunların yanı sıra iş sahibi olan insanların da piyasaların durumu ile içine düştüğü çıkmaz durumdan dolayı yeterli istihdam yaratılamaması ve her gün televizyonlarda duyulan genç işsizlik haberleri de cabasıdır. Her yıl yeni mezun olup iş bulma telaşına düşenlerin sayısı artarken iş bulanların sayısı yüzde olarak düşük rakamlardadır.  Maalesef ülkemizde ki siyaset şahıslar üzerine kurulu olduğundan dolayı kişi ve kurumların para piyasasına olan güvensizliğinden dolayı ithalat ve ihracat yapan insanların daha dikkatli ve temkinli yaklaşması ve bunların aksine eski düzende devam eden insanların batması nedeni ile “acaba ileride halimiz nasıl olacak?” diye söylenen kişilerin sayısı arttıkça gelecek kaygısı kavramının ne kadar önemli olduğunu gösterecektir!