29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de Cumhuriyet Bayramı vatandaşların katılımı ile büyük bir coşku ile kutlandı.
Vali Süleyman Kamçı kutlama etkinlikleri çerçevesinde tebrikleri kabul etti. Tebriklerin kabul edilmesinin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katılan Vali Süleyman Kamçı vatanın altın tepside sunulmadığını bu toprakları korumak gerektiğini belirtti. Vali Kamçı, “Türk Milletinin en büyük eserlerinden olan milletimizin şeref abidesi Cumhuriyet’imizin 94. Yıldönümü kutlu olsun. Milletimiz 1071’de Malazgirt Zaferi ile Anadolu’nun kapılarını açtığı günden beri bu topraklarda tutunmak için büyük badireler, savaşlar ve mücadeleler vermiştir. Bugün dahi vatan topraklarında varlığımızı devam ettirmek için büyük bedeller ödüyoruz. Bildiğiniz gibi bu millet bağımsızlığı ve özgürlüğü uğruna büyük kayıplar vermeyi göze alarak tarihin hiçbir döneminde esaret altına girmemiştir. Bize altın tepside sunulmayan bu toprakları bugünde korumak, kollamak ve gelecek nesillere miras bırakmak için gayret ediyoruz. 29 Ekim 1923’te ilan ettiğimiz Cumhuriyetimiz Kurtuluş Savaşı boyunca genç, yaşlı ve erkek demeden verilen bir mücadelenin eseridir. Dönemin imkansızlıkları ve zorluklarına rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Dünya’nın en güçlü ordularına karşı alınmış bir zaferdir. Bu mücadelenin kazanılmasında milli iradenin tecelli ettiği bizzat halkın kendi kendini yönetmesi olarak ifade edebileceğimiz çok önemli bir değerdir. Cumhuriyetimizi korumak, yaşatmak, güçlü müreffeh yarınlara ilerlemek adına devlet ve millet birlikteliğimizin oldukça önemli olduğunu biliyoruz. “ dedi.
Vali Süleyman Kamçı 15 Temmuz sürecine de değinerek, milletimizin milli iradeyi gerçekleştirdiğini ve darbeye karşı dimdik ayakta durduğunun altını çizerken konuşmasına şöyle devam etti:
”Ülkemiz üzerinde sona ermeyen hain ve sinsi emeller olan güçler içeriden ve dışarıdan bizi bölmek ve parçalamak üzerine pusuda beklemektedirler. 15 Temmuz FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi bunun en önemli ispatıdır. Sadece iktidar değişikliğini hedeflemediği ortaya çıkan TBMM başta olmak üzere ülkemizin önemli yerlerinin bombalanması kadar varan bu yönüyle egemenliğimize, milletimize ve mevcudiyetimize yönelen oldukça tehlikeli bir plan gerçekleştirmeye çalışılmıştır. Milletimiz milli iradeye bağlı kalarak bağımsızlığımıza yönelen bu darbe girişimi sırasında kahramanca ve fedakarca karşı koyarak terörist ve işbirlikçilerine karşı büyük bir destana imza atmıştır. Bizlere emanet edilen Cumhuriyet rejimi canı pahasına koruyacağını gösteren siz şerefli Türk milletine şükran ve onurlarımı sunmaktan gurur duyuyorum. Cumhuriyet’i kuran ve bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, ülkemizin var olmasını sağlayan tüm şehitlerimizi ve gazilerimiz şükran ile anıyorum. Onların bıraktığı bu kutsal emaneti korumak, yüceltmek ve ilelebet yaşatmak için son nefesimize kadar çalışacağımızın sözünü veriyoruz”
Törende askerle ile beraber kortejde yer alan ikizler Ora ve Arda Güçlütürk kardeşler şiirler okurken baba Nihat Güçlütürk ise çocukların Cumhuriyet’e sahip çıkacaklarını, onlar oldukça bu vatanın bölünmeyeceğini dile getirdi.
Tören alanında halk oyunlarını gösterinin yapılmasının ardından okulların ve askerlerin oluşturduğu kortejin geçit töreni ile kutlama sona erdi.