Eğitim Sen'den KHK Tepkisi

Eğitim Sen'den KHK Tepkisi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın ve sendika üyeleri,  8 Temmuz’da çıkarılan ve Resmi Gazetede yayınlanan 701 sayılı KHK'ya tepki gösterdi.

 Apaydın, KHK ile birçok kamu görevlisinin haksız yere işinden,aşından edildiğini savundu.

 Eğitim Sen Kayseri Şube Başkanı Ulaş Apaydın ve sendika üyeleri, bir süre önce çıkarılan 701 sayılı KHK’ya tepki gösterdi.

Sendika binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ulaş Apaydın, “701 sayılı KHK ile aralarında 60’a yakın KESK’linin de olduğu 18 Bin 632 kamu görevlisi daha sorgusuz, sualsiz, hukuksuz şekilde işinden ve aşından edilmiştir. Bizler isimlerin kurum amirleri, rektörler, yöneticiler ve ihbarcılar tarafından verildiğini, hiçbir somut delil ve gerekçe olmadığını, sadece kanaate dayanarak emekçilerin işlerinden, geleceklerinden edildiğini her fırsatta dile getiriyorduk, bu KHK bizleri doğruladı ve tarihe geçti” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, “Bu dönemin kurum ve okul yöneticileri ciddi zan altındadır, iftiranın adı kurum kanaati olmuş” diyen Apaydın , “Hocalarımız geri dönecekler. Yan yana, omuz omuza mücadeleye devam edeceğiz. Bizler er ya da geç döneceğiz” dedi.

Apaydın,  basın toplantısında ayrıca “Yeni rejimde OHAL’de kullanılan yetkiler kalıcı hale getirilecek, OHAL’in sadece adı kalmış olacak” diye konuştu.