Eğitim Bir Sen Başkanı Kalkan'dan Boğaziçi yorumu: Darbe arayışına izin vermeyeceğiz!!

Eğitim Bir-Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolar hakkında basın açıklaması yaptı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Eğitim Bir Sen Başkanı Kalkan'dan Boğaziçi yorumu: Darbe arayışına izin vermeyeceğiz!!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sendika binasında basın açıklaması yapan Eğitim Bir-Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, "Darbe arayışına girenler yine bir tezgah peşindeler"  iddiasında bulundu. 

Kendilerinin her zaman düşünce ve ifade özgürlüğünü savunduğunu ifade eden Kalkan,  "Boğaziçi'ndeki darbe arayışına izin vermeyeceğiz. Taksim Gezi Parkı'nda ağaçların yerinin değiştirilmesini 'ağaçlar katlediliyor' bahanesiyle fırsata çevirmeye çalışanlar 28 Şubat'ın psikolojik harekatını andıran söylem, yöntem ve eylemlerle darbe arayışına girenler Boğaziçi Üniversitesi'ndeki ortamı kendisine uygun bir zemin olarak görenler yeni bir tezgah peşindeler. Hukuka, kanuna ve mevzuata uygun olarak gerçekleştirilen Rektör atamasını kendi ideolojik saplantılarına uygun bulmayanlar algısal yöntemlerle, tepkisel söylemlerle bir eylem kapasitesi oluşturma gayreti içindeler. Yeni atanan Rektör'ün daha önce bir siyasi partiden aday olduğu bahanesiyle Rektör olarak görevlendirilmesine karşı çıkanların siyasi özgürlüklerden ne anladığı amaçlarının bilim değil sadece ideoloji olduğu bazı hak ve özgürlükleri sadece kendilerine yakıştırdıkları vandallıklarından ve sürekli darbe arayışlarından açıkça belli olmaktadır" diye konuştu.
"İNSANLAR YÜRÜYÜŞ  İLE HAK ARAYABİLMELİ"
İnsanların demokratik hakkı olan protesto ve yürüyüş ile hak arayabilmeleri gerektiğini söyleyen Aydın Kalkan, "İliklerine kadar işlemiş vesayetçi, darbeci ve ahlaksızlıkla hareket edenlerin kamu kurumlarının devlete ait millete hizmet mekanı olduğunu bilmeleri bilmiyorlarsa da öğrenmeleri gerekmektedir. Gösteri adı altında sürdürülen arbede de üniversite öğrencilerinden ziyade terör örgütleri ile bağlantılı kişilerin olması işin amacını ve meşruiyet derecesinin zaten göstermektedir. Biz her zaman düşünce ve fikir özgürlüğünden yanındayız mağdur olan herkesin hakkını ararız, sözcülüğünü yaparız fikrine katılmasak bile herkesin düşüncesini ifade etmesinden yanayız. İnsanlar elbette demokratik hakları olan protestolarını yapabilmeli yürüyüş ile hak arayabilmelidir. Ancak küresel güçlere payandalık yapanların, ipleri emperyalistlerin elinde olan kuklaların kendini kamufle eden etki ajanlarının milletin iradesine ipotek koymak isteyenlerin vesayet özlemiyle her şeye teşne olanların vandallıklarını özgürlük saymak saftirliktir" ifadelerini kullandı.