Eğer bu iddia doğruysa…

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanlığına yeniden M. Rifat Hisarcıklıoğlu seçildi.

Eğer bu iddia doğruysa…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanlığına yeniden M. Rifat Hisarcıklıoğlu seçildi. Hisarcıklıoğlu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ndeki 74. Genel Kurul'da yapılan seçimde, geçerli oyların tamamını alarak 4 yıl süreyle TOBB Başkanı oldu. TOBB Başkanlığına ilk kez 16 Haziran 2001'de seçilen Hisarcıklıoğlu, 5’inci kez bu görevi yürütecek. Kamuoyunda beklenildiği gibi KAYSO Başkanı Büyüksimitci TOBB Sanayi Odaları Konseyine, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ise Ticaret Odaları Konseyi’ne seçildi.  Sanayi Odası Meclis Başkanı Abidin Özkaya’da konsey yedek listesinde ilk sırada yer aldı.

Diğer yandan TOBB Yönetim Kurulunda yine Kayseri’den bir isim yer almadı. Yani Kayseri’den umutlarla yollara düşenler umduğunu bulamadı. Özellikle Ticaret Odası’nda bu konuda morallerin iyi olmadığı belirtildi. Ancak ortaya atılan yeni bir iddia bu konuda heyecan yarattı.  Başkanla birlikte 15 kişiden oluşan TOBB yönetim kurulunda üye sayısının arttırılabileceği konuşuluyor. Eğer, TOBB kulislerinde konuşulan ve yeni dönemde masaya yatırıldığı ifade edilen bu gelişme yaşanırsa, şu an TOBB Yönetim Kurulu yedek listesinde 4’üncü sırada yer alan Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, yönetime girebilir.

KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ TOBB SANAYİ ODASI KONSEYİNE SEÇİLDİ

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 74. Genel Kurulunda, TOBB Sanayi Odaları Konseyine seçildi. TOBB 74. Genel Kurulu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Genel Kurula Kayseri Sanayi Odası TOBB Delegeleri Mehmet Büyüksimitci, Abidin Özkaya, Abdullah Oğuzbaş, Ali Oğuzönder, İbrahim Ezinç, Yavuz Dur ve Genel Sekreter Nihat Molu katıldı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada iş dünyası olarak kendilerine güvendiklerini belirterek, “Hedeflerimiz büyük. Türkiye sadece bölgesinin değil, dünyanın ekonomik devi olacak” dedi. Açılış konuşmasının ardından delegeler oy kullandı. Geçerli oyların tamamını alan M. Rifat Hisarcıklıoğlu TOBB Başkanlığına yeniden seçilirken, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, TOBB Sanayi Odaları Konsey üyeliğine seçildi.

'VERİLEN GÖREVİ EN İYİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRECEĞİZ'

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, “Bize tevdi edilen bu görevi hem üyelerimiz, hem de şehrimiz adına en iyi şekilde yerine getirmek için gayret edeceğim. Bu arada TOBB Başkanlığına yeniden seçilen ve bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nu tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. İnşallah hem şehrimiz, hem ülkemiz adına uyum içerinde başarılı çalışmalara imza atacağız” diye konuştu.

 TİCARET ODASI’NDA BEKLENEN OLMADI

Kayseri Ticaret Odası da, TOBB Genel Kurulu’nda umduğunu bulamadı. Beklenildiği Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy Ticaret Odaları Konseyi’ne seçildi. TOBB kurullarında da oda delegelerinden önceki yılların aksine görev alan çıkmadı. Bu durumun oda çevrelerinde moralleri bozduğu konuşuluyor.

BAĞLAMIŞ DA BORSALAR KONSEYİNDE GÖREV ALDI

Kayseri Ticaret Borsası’nda (KTB) ise Başkan Recep Bağlamış, Ticaret Borsaları Konseyine seçildi. Haber merkezimize konuşan Bağlamış, “Elimizden geldiğince Kayseri’yi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Sorunlarımızı gündeme getirip, çözüm için mücadele edeceğiz. Projelerin ortaya konmasına yardımcı olacağız. Bu konuda destek veren herkese de teşekkür ediyorum” dedi.

YENİ TOBB YÖNETİM KURULU İSE ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 74. Genel Kurulu’nda Birlik Başkanlığına seçilen M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında, bir araya gelen yeni dönemin ilk Yönetim Kurulu Toplantısı’nı yaptı. Toplantıda belirlenen görev dağılımı şöyle; Ali Kopuz (İstanbul TB) Başkan Yardımcısı, Selçuk Öztürk (Konya TO) Başkan Yardımcısı, Salih Zeki Murzioğlu (Samsun TSO) Başkan Yardımcısı, Ayhan Zeytinoğlu (Kocaeli SO) Başkan Yardımcısı, Tamer Kıran (İMEAK DTO) Başkan Yardımcısı, Faik Yavuz  (Ankara TB) Sayman Üye, Cengiz Günay (Tekirdağ TSO) Üye, Mahmut Özgener (İzmir TO) Üye, Davut Çetin (Antalya TSO) Üye, Öztürk Oran (İstanbul TO) Üye, Zeki Kıvanç (Adana SO) Üye, Özer Matlı (Bursa TB) Üye, Engin Yeşil (Diyarbakır TB) Üye ve Oğuzhan Ata Sadıkoğlu (Malatya TSO) Üye.

 HEYECANLANDIRAN İDDİA

Diğer yandan TOBB Yönetim Kurulunda yine Kayseri’den bir isim yer almadı. Yani Kayseri’den umutlarla yollara düşenler umduğunu bulamadı. Ancak ortaya atılan yeni bir iddia bu konuda heyecan yarattı.  Başkanla birlikte 15 kişiden oluşan TOBB yönetim kurulunda üye sayısının arttırılabileceği konuşuluyor. Kulislerde bu iddia güçlü bir şekilde dillendiriliyor ve yönetimin bu konuda adım atacağı ifade ediliyor. Eğer, TOBB kulislerinde konuşulan ve yeni dönemde masaya yatırılacağı ifade edilen bu gelişme gerçekleşirse, şu an TOBB Yönetim Kurulu yedek listesinde 4’üncü sırada yer alan Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, yönetime girebilir. Bazı çevreler, 'Eğer Büyüksimitci, yönetimine girerse Kayseri, TOBB’da uzun yıllardır beklediği ve hak ettiği yere kavuşur. Yani bir hayal gerçek olur' şeklinde görüş belirtti.

Haber: Cafer ZENGİN