Eğer 25 bin TL bulursa, oğlu konuşabilecek

Eğer 25 bin TL bulursa, oğlu konuşabilecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

ugüne kadar maddi imkanları ölçüsünde özel tedavi için ellerinden geleni yapan aile, tedavi için gerekli parayı bulabilmek Valiliğe başvurdu ve yardım kampanyası başlattı. Baba Cemil Şahin, hayırseverlerden oğlunun konuşabilmesi için yardım bekliyor.

 Kayseri’de yaşayan 5.5 yaşındaki Berat Berkay Şahin, 2 aylıkken geçirdiği havale  sonrasında West sendromu rahatsızlığına yakalandı.

Bebeklerde epilepsiye neden olan ve nadir görülen bir hastalık olarak belirtilen West sendromunun genel yaygınlık oranı, 10 yaşın altındaki 10 bin çocuk başına 2 olarak belirtiliyor. Bugüne kadar tedavisinde kendi imkanlarıyla önemli bir aşama kaydettiklerini ifade eden ve özel bir şirkette işçi olarak çalışan baba Cemil Şahin (37), Berat Berkay’ın konuşamadığını ve konuşmasını sağlayacak tedavi için de 25 bin TL paraya ihtiyaç olduğunu belirti.

Şahin, “2 aylıkken geçirdiği havale sonrasında West sendromu denilen rahatsızlıkla karşı karşıya kaldık. Otistik bazı sorunlar da var. Bu konuda kendi imkanlarımızla tedavi sürecini önemli bir noktaya getirdik. Şu an çocuğumuz 5.5 yaşında. Ancak konuşamıyor, sadece sesler çıkarıyor. Konuşabilmesi için de pahalı bir tedavi sürecine ihtiyaç var. Yaptığımız araştırmalarda İzmir’de bir sağlık merkezinin bu konuda başarılı çalışmaları var. Tedavi sürecini başarı ile atlatmış ve şu an konuşan çocuk örnekleri var. Biz de çocuğumuzun sesini duyup, onun konuşmasını istiyoruz. Tedavi için 25 bin TL gibi bir miktara ihtiyaç var. Biz şu an onu karşılayacak maddi güce sahip değiliz” dedi.

 

Bu konuda hayırseverlerden ve yetkililerden yardım isteyen baba Şahin, konuyla ilgili olarak Kayseri Valiliği oluru ile yardım kampanyası da başlattıklarını söyledi. Şahin, şunları söyledi: “Bu konuda Valiliğimize başvurduk ve yardım kampanyası başlatmak için onay aldık. Tek amacımız çocuğumuzun sağlığına kavuşup, konuşabilmesini sağlamak. İnşallah hayırseverler ya da diğer bazı yetkililer sesimizi duyar ve yardımcı olur. Şimdiden herkese teşekkür ediyorum. Eğer 25 bin TL bulursak Berat Berkay konuşacak. Bu konuda umutluyuz ve eğer tedavi uygulanırsa başarı oranı yüksek. O da arkadaşları gibi koşup, oynayacak, derdini anlatabilecek. Berat Berkay’ın tedaviye ihtiyacı var. Biz de aile olarak maddi, manevi sıkıntı içerisindeyiz. Yıllardır mücadele ediyoruz. Eğer bu parayı bulabilirsek, tedavi sürecinde mutlu sona ulaşacağız. Valilik onayı ile başlatılan yardım kampanyası için açılan banka hesabı ise, Vakıfbank Kayseri eski Sanayi Şubesi, hesap no: 445005428626'dır. Bu konuda iletişim için 0 541 473 04 12 nolu telefondan da yardım etmek isteyenler bilgi için iletişim sağlayabilirler. Oğlumuzun konuşmasını  için yardımseverlerin desteğini bekliyoruz.''

Haber/Foto: Cafer ZENGİN