Efsane geri dönüyor!

 Efsane geri dönüyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Ticaret Borsası, Kayseri pastırma ve sucuğunun tanıtımı için harekete geçiyor. Borsa Başkanı Recep Bağlamış, sektör temsilcileri ile bir araya geldiklerini ve pastırma ve sucuk festivali düzenleyecekleri söyledi.

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Recep Bağlamış, Karpuzatan bölgesinde faaliyet gösteren pastırma ve sucuk üreticileri ile bir araya gelerek, sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini konuştuklarını belirtti. Pastırma ve sucuğun Kayseri’nin en önemli  simgesi durumda olduğunu dile getiren Bağlamış, “Kayseri pastırma ve sucuğunun Türkiye’de hak ettiği noktaya ulaşması için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Karpuzatan bölgemizde faaliyet gösteren sektörün öncü kuruluşları ile bir araya gelerek istişare toplantıları gerçekleştiriyoruz. Kayseri pastırma ve sucuğunun sorunları ve çözüm önerileri konularında önemli mesafeler kat ettiğimizi düşünüyorum. Kayseri Ticaret Borsası öncülüğünde çeşitli periyotlarda görüşmelerimizi devam ettireceğiz” diye konuştu. Kayseri pastırma ve sucuğunu daha iyi anlatmak için, İstanbul ve Ankara’da çeşitli etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını  da anlatan Başkan Bağlamış, ayrıca pastırma ve sucuk festivali düzenleyeceklerini de açıkladı. Bağlamış, “Bu mesele aslında tüm Kayseri’nin meselesidir. Tüm kurum ve kuruluşlar taşın altına elini koyması gerektiğini düşünüyoruz. Biz Kayseri Ticaret Borsası olarak tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Bu anlamda meseleye destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

PASUMA FESTİVALİ…

Diğer yandan Hasan Ali Kilci ve arkadaşları, Kayseri Ticaret Odası yönetiminde oldukları dönemde PASUMA adında pastırma ve sucuk festivali düzenlemişlerdi. Ancak Kilci’nin oda başkanlığından ayrılmasının  ardından bu yönde girişimde bulunan olmamıştı. Ticaret Borsası’nın bu alanda faaliyete geçeceğini duyurmasının ardından bazı çevreler, “Efsane geri döndü” şeklinde yorum yaptı.