Doç. Dr. Veli Berk, "Akciğer kanseri kadınlarda artış gösteriyor"

Doç. Dr. Veli Berk, &quotAkciğer kanseri kadınlarda artış gösteriyor"
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle MHP Kadın Kolları üyeleri Dünyam Hastanesi’nde buluştu. Kadınların buluşmasında, akciğer kanseri ile ilgili olarak bilgi veren Medikal Onkoloji bölümünden Doç. Dr. Veli Berk, "Akciğer kanserinin görülme oranı erkeklerde düşerken, kadınlarda artıyor" dedi.
Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, MHP Kadın Kolları üyeleri bir araya geldi. Dünyam Hastanesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürü Feyza Yördem tarafından MHP Kadın Kolları İl Başkanı Serap Şule Kalın’a çiçek verildi. MHP Kadın Kolları İl Başkanı Serap Şule Kalın, burada yaptığı açıklamasında, "Millet olarak çok zor günler yaşadık. Bu karanlık günlerde evinde anne, iş yerinde çalışan, toplumda saygın bir fert olan kadın ikinci sınıf insan konumuna düşmekte ve her geçen gün tarihten günümüze kalan Türk kadını imajını yok etmektedir. Dünya Kadınlar Günü de kendimizi muhasebeye çekmemiz için bize eşsiz bir fırsat sunmaktadır. Bu sorunları dillendirmeden, kaynakları tespit etmeden ciddi bir muhasebe gözükmemektedir.
Bu değerlendirme kapsamında Türkiye’de kadını merkeze alarak, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın istihdamı, kadına şiddet, kadınların eğitimi ve kadın sağlığı başlıklarında var olan sorunları belirlemek ve bu sorunları aşmak için çalışmalar yapmak MHP olarak kendimize edindiğimiz en büyük görevdir" diye konuştu.
MHP Kadın Kolları Başkanı Kalın’ın açıklamasının ardından, Medikal Onkoloji bölümünden Doç. Dr. Veli Berk, kadınlarda akciğer kanserinin görülmesi ve tedavisi konusunda bilgiler verdi. Doç. Dr. Berk, “Kadınlar arasında sigara içme oranı o kadar arttı ki erkeklere oranla bu nedenle artık akciğer kanseri olan kadın hastalarımızı sık görmeye başladık" diyerek şunları söyledi:
"İhtisasımızın başında doktorlar olarak birbirimize haber verirdik ‘Bir akciğer kanseri kadın var’ diye şimdi ise ayda bir tanı koyuyoruz. Dolayısıyla kadınlarda akciğer kanseri hızla artıyor. Bu sıklıkla öldürme oranı kadınlarda akciğer kanseri birinci sıraya geçiyor. Birinci sırada ölümler hep akciğer kanserinden, ikinci sırada meme ve üçüncü sırada kalın bağırsak kanserleri de üçüncü sırada. Akciğer kanseri, erkeklerde görülme oranı gittikçe azalıyor. Meme kanserinde kadınlarda bir stabilite var. Erkeklerde akciğer kanseri oranı düşerken, kadınlarda artıyor."