Dikkat çeken açıklama: Kayseri'de aşı olması gereken, ama olmayan yüzde 20 var!

Koronavirüsle mücadelede en etkin yöntem aşı. Uzmanlar virüsten korunmada aşının önemli bir silah olduğunu belirterek, aşılanmanın hızlı bir şekilde artması gerektiğini belirtiyor. Ancak Kayseri'de düşündüren bir tablo gün yüzüne çıktı. Buna göre kentte aşı olması gerektiği halde aşılanmayan yüzde 20'ler seviyesinde vatandaşın olduğu açıklandı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Dikkat çeken açıklama: Kayseri'de aşı olması gereken, ama olmayan yüzde 20 var!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN-  Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, kentte artan vaka sayıları konusunda uyarıda bulundu. Vatandaşlara seslenen Günaydın, “Misafir kabul etmeyin, komşu ziyaretlerini bırakın” çağrısı yaptı. Günaydın, “Biz insanlar bir araya gelmesin derken kuralarla uysunlar diyoruz. Bir araya gelindiğinde maske indirip, yemek yiyip, çay içmesinler. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uysunlar. Belirlenen kurallara uyulduğu takdirde hiçbir tehlike yok” dedi. Vali Günaydın, ayrıca vatandaştan ‘Apartmanda gün yapılıyor”  ihbarları aldıklarını da söyledi.
‘UZMANLARIN TAVSİYELERİNE UYUP AŞILARINI YAPTIRSINLAR’
Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, dikkat çeken gerçeği gündeme taşıdı. Vali Günaydın, “Hedef kitlemiz şu an 285 bin tamamladığımız da toplumsal bağışıklık konusunda önemli bir eşiği geçmiş  olacağız. Toplumsal bağışıklığı yüzde 60’lara çıkardığımızda da sıkıntıları da aşmış olacağız.  Kimseye zorla aşı olun demiyoruz, ama  aşı sıranız gelince mutlaka aşınızı olun. Bu mücadelede en etkin yol aşı. Aşı sıkıntımız yok. Randevu sistemi ile vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Kayser olarak bu konuda altyapı güçlü. Özveriyle çalışmalara devam ediyoruz. Şu anda yüzde 20’ler seviyesinde aşısı gelip, yaptırmayan vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımızın da aşılanmasını bekliyoruz. Uzmanlarımızın tavsiyelerine kulak asmamalarını bekliyoruz. Aşılarını yapsınlar ve bu mücadelede  hem kendi sağlıklarını korusunlar hem de  toplum sağlığına katkı sunsunlar. 
‘ELİNDE İŞ İÇİN İZİN BELGESİ VAR AMA KÖYDE ORTAYA ÇIKIYOR’
Diğer yandan Vali Günaydın, hafta sonu kısıtlamasında izin kâğıtları konusunda bazı sıkıntıların yaşandığını da belirterek, “Elinde iş yeri izin kağıdı var, ama köye gidiyor, köyde ortaya çıkıyor, eş dost, akraba ziyareti yapıyor. Bunlar da ortaya çıkıyor, ceza yazılıyor.  Bu çok yanlış. İzin belgeleri amacı dışında kullanılmamalıdır” dedi.