Dikkat bugün başlıyor! Toplu taşımada yeni uygulama

Dikkat bugün başlıyor! Toplu taşımada yeni uygulama
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ Hıfzıssıhha Kurulu toplandı. Toplantıda toplu taşımada ayakta yolcu konusunda dikkat çeken bir karar alındı. Buna göre tramvayda yüzde 40, otobüslerde ise yüzde 30 ayakta yolcu alınabilecek. 
İşte Valilik'ten, toplantı sonrasında alınan kararlara yönelik yapılan açıklama: 
İlimiz Hıfzıssıhha Kurulu 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23. maddesine istinaden 11/ 10 / 2020 tarihinde saat 20:00’da; ilimizde alınacak tedbirleri görüşmek üzere İlimiz Valisi Şehmus Günaydın'ın başkanlığında İl Hıfzıssıhha Kurulu üyelerinin iştiraki ile toplanmıştır. Bilindiği üzere Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmektedir.
Bu amaçla İçişleri Bakanlığı Genelgeleri ve Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan hususlar doğrultusunda  salgının kalabalık ortamlardaki yayılım hızı göz önünde bulundurularak çeşitli tedbirler alınmaya devam edilmektedir. 
BU ARAÇLARDA AYAKTA YOLCU YASAK! 
Bu kapsamda; Minibüs/midibüsler ile koltuk kapasitelerinde herhangi bir seyreltme ve kaldırılma yapılmayan otobüsler gibi iç hacim bakımından fiziki mesafe kurallarının uygulanamayacağı şehir içi toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınmasına kesinlikle müsaade edilmemesine, Bu tip araçların dışında kalan raylı sistem araçları (metro, tramvay vb.), metrobüsler ve koltuk kapasiteleri seyreltilmiş/kaldırılmış otobüsler gibi ayakta yolcu taşıma ağırlıklı toplu ulaşım araçlarında ise  12/10/2020 Pazartesi gününden itibaren ;
RAYLI SİSTEMDE YÜZDE 40...
Raylı sistem araçlarında,  belirlenmiş ayakta yolcu taşıma kapasitesinin % 40’ı kadar ayakta yolcu kabul edilmesine, 
HALK OTOBÜSLERİNDE YÜZDE 30...
Metrobüsler ve koltuk kapasiteleri seyreltilmiş/kaldırılmış otobüsler gibi ayakta yolcu taşıma ağırlıklı toplu ulaşım araçlarında ise belirlenmiş ayakta yolcu taşıma kapasitesinin  % 30’u kadar ayakta yolcu kabul edilmesine, alınan kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin ise Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılmasına,  oy birliği ile karar verilmiştir.