Detaylı Kitap Satın Alma Rehberi

Detaylı Kitap Satın Alma Rehberi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kitap insanların hayatına genellikle erken dönemde ve masallarla girer. Yaş ilerledikçe öykü, roman, araştırma ve tarih kitaplarıyla da tanışılır ve skala giderek genişler. Genel kültürünüzün zenginliği, hayal gücünüzün gelişimi, bilimsel malumatınızın derinliği için gitmeniz gereken adreslerin başında kitaplar gelir. Bu nedenler kitabı kıymetli kılan unsurlardan birkaçı olup sıkı bir okuyucu olmak için de önemli sebeplerdir.

Farklı Kitap Türleri

Envaiçeşit kitap türü arasından ilgi alanlarınıza yönelik kategorileri bulmanız oldukça kolaydır. Sözgelimi daha çok yemek yapma, bir zanaatla ilgilenme gibi niyetleriniz varsa hobi kitapları arasında gezinebilirsiniz. İhtisas yanınızı güçlendirmek için başvuracağınız ilk kategoriler arasında ise akademik kitaplar yer almaktadır. Örnekse hekimler, avukatlar, akademisyenlerin sürekli içli dışlı oldukları kitaplar akademik kitaplar kategorisine girer. Farklı kültürleri, yeni diller öğrenerek keşfetmek ya da iletişim kanalınızı güçlendirmek istiyorsanız yabancı dilde yazılan kitap ve dergilerden de satın alarak kendinizi geliştirebilirsiniz. İnanç ve var oluş bazında merak ettiğiniz, aydınlanmak istediğiniz konular için din ve mitoloji kitapları arasından seçimler yapabilirsiniz. Bir edebiyatçının zengin dünyasına konuk olmak, onun satırları arasında gezinmek için roman, öykü, şiir, deneme gibi türlerde yazılan eserleri araştırmanızda öne çekebilirsiniz. Satın alacağınız kitapla ve eserin yazarıyla ilgili yapacağınız ön araştırmalar da okurken daha fazla kavramı anlamlandırmanızın önünü açar. Gerek günlük hayatın yoğunluğundan kurtulmak için gerek merak ettiğiniz alanlarda derinleşmek için okuyabileceğiniz kitaplar ömür boyu dostunuz olmaktadır. Birbirinden farklı türlerde sayısız kitabı, fiyat performansını karşılaştırarak incelemeniz için akrep.com’da yer alan kitap sayfasına göz atabilirsiniz.

Kitap Okurken Yaşanan Değişimler

2015 yılında, University of Virginia kütüphanesinin yaptığı ve yayımladığı çalışma, bir okuyucunun yaşadığı değişimleri anlatması açısından oldukça ilgi çekicidir. Bu araştırma daha çok roman gibi kurmaca eserler için geçerli olsa da, bir okuyucunun etkilendiği birçok kitap için geçerlidir. Kitabı okumaya başladıktan sonra geçen ilk on dakikada tipografiden etkilenmeye başlanılır. Duyu organlarını etkileyen bir unsur olarak; kitabın kokusu da okuyucuyu içine çekmeye başlar. Okuma deneyimi yarım saate ulaştığında, kitaptaki anlatıcı okuyucunun zihninde canlanmaya başlar. Şayet etkileyici bir kitapsa, okuyucu kitap içindeki bazı cümlelerin altını çizmeye, sayfa kenarlarına notlar almaya başlar. 1 saat geçtikten sonra bazı okuyucular, kitapta yaratılan kurmaca karakterlerin gerçek olduğunu düşünmeye başlayabilir. Kısa zaman aralıklarıyla kitaba ara verir, okuduğu cümlelerden hareketle düşünmeye başlar. Okuyucu eğer kitabı çok sevdiyse 1 saatten sonra yemek yeme, tuvalete gitme gibi ihtiyaçlarını erteleyebilir. Kitap bittikten haftalar, aylar sonra ise eseri çok seven okuyucu hala o kitabın etkisi altında olmaya devam eder. Söz konusu kitabın etkisinden çıkana kadar yeni bir kitap okumak konusunda güçlük çeker. Siz de bu denli seveceğiniz kitapları bulmak için akrep.com’u inceleyebilirsiniz.