Demirel: Türk Tabipler Birliği'ni kınıyoruz ve açıklamasını kabul etmiyoruz'

Demirel: Türk Tabipler Birliği'ni kınıyoruz ve açıklamasını kabul etmiyoruz'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin Operasyonunun ardından "Savaş bir halk sağlığı sorunudur" yönünde açıklama yapan Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyine bir tepki de Özel Melikgazi Hastanesi doktorlarından geldi. Doktorlar adına bir açıklama Başhekim Uzm.Dr. Mustafa Demirel, “Türk Tabipler Birliği’nin Afrin hakkındaki açıklamalarını kabul etmiyoruz, kınıyoruz” dedi.

 

 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de terör örgütlerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın ardından Türk Tabipler Birliği’nce “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” başlığıyla  açıklama yapılmıştı. O açıklamanın ardından birliğe yönelik tepkiler sürüyor.

Melikgazi Hastanesi Yönetimi ve doktorları da bir araya gelerek Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyine tepki göstererek, Afrin Operasyonuna destek verdi.

Melikgazi Hastanesi Başhekim Uzm.Dr. Mustafa Demirel, Zeytin Dalı Harekatını sonuna kadar desteklediklerini belirti.

“TTB’nin Afrin hakkındaki açıklamalarını kabul etmiyoruz, kınıyoruz” diyen Başhekim

Demirel, “Türkiye terör belasından çok sıkıntılar çekti. PKK gibi hain örgütlerin şehit ettiği insanlarımız adına açıklama dahi yapmayan, PKK’yı kınayamayan TTB’nin Afrin hakkındaki açıklamalarını kabul etmiyoruz, kınıyoruz” dedi.

“ORDUMUZUN HER ZAMAN DUACISIYIZ”

Türk Tabipler Birliği’nin kendilerini temsil etmediğini dile getiren Demirel, “ Bizler Türk hekimleri olarak, her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız.”şeklinde konuştu.

Demirel şöyle konuştu: “Suriye sınırımızda terör devleti kurmak isteyenlere asla müsaade etmeyecek olan ordumuzun her zaman duacısıyız. Neye ve nereye hizmet ettiği belli olmayan TTB yöneticilerinin açıklamalarına Melikgazi Hastanesi doktorları olarak sessiz kalamazdık. 2007 yılında hunharca katledilen Hrant Dink olayında  ‘Hepimiz Hrantız’ sloganları atanlar şimdi nerede? Bizlerde şimdi diyoruz ki hepimiz Mehmetçiğiz. Zeytin Dalı Operasyonunda şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz”

Melikgazi Hastanesi Ortopedi Uzmanı ve aynı zamanda Kayseri Sağlık eski Müdürü Faruk Ortaköylüoğlu da, Türk Tabipler Birliği’nin açıklamalarının kendilerini rahatsız ettiğini belirterek, “Kınıyoruz” ifadelerini kullandı. Haber: Hüseyin GÖKTAŞ