Dehşeti yaşattı, 'Kasti yapmadım' dedi

Dehşeti yaşattı, 'Kasti yapmadım' dedi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de eşinin boğazını kesen, eşarpla boğmaya çalıştığı dehşet görüntüleri ortaya çıkan 47 yaşındaki Okan T., eylemi teşebbüste kaldığı için yargılandığı davada 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Şahıs savunmasında, "Kasti yapmadım" dedi.
5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu sanık Okan T., eşi A. T. ve kızı Azra T. katıldı. Sanık, mahkemede yaptığı savunmasında, "Eşime kasti bir şey yapmadım. Olay kazara oldu. Mağazaya girdiğimde eşimi ve kızımı tesadüfen gördüm. Eşim beni görünce polis polis diye bağırdı. Eşimi eşarpla ya da başka bir şeyle boğmaya çalışmadım. Ben eşimi ve çocuklarımı seviyorum. Yanımdaki bıçağı devamlı taşıyorum. Bilinçli bir şekilde boğazından yaralamadım. Ben biber gazı getirmedim, kızım sıktı. Kimin getirdiğini bilmiyorum. Kızımdan alıp biber gazını kullandım. Ben hırsımdan yaptım. Kızdığım için boğazını sıktım. Öyle bir gayem olsa bıçakla vurur öldürürdüm. Tehditleri de eşimin gelmesi için yaptım. Ben eşimi seviyorum. Ben kasıtlı hiçbir şey yapmadım. Eşimi bıçaklamadım" diyerek kendini savundu.
Ölümden dönen Ayşegül T. ise, "Yıllardır tehdit alıyorum. Korktuğum için şikayetçi olamadım. Yıllardır bu korkuyla yaşıyorum. Olay günü kullandığı tırın içerisinde tüfek falan olduğunu düşünüyorum" dedi.
Yapılan yargılama sonrasında mahkeme heyeti tarafından ilk olarak Okan T’ye eşe karşı öldürmeye teşebbüsten ağırlaştırılmış müebbet verdi. Bu ceza eylemin teşebbüste kalması nedeniyle için 16 yıl hapis cezasına indirildi. Okan T., kızına yönelik yaralamadan dolayı da 9 ay ceza verildi.
13 Eylül tarihinde Melikgazi ilçesine bağlı Belsin 30 Ağustos Mahallesi’nde meydana gelen olayda Okan T., girdiği mağazada ayrılmak üzere olduğu eşine saldırmış ve boğazından bıçakla yaraladıktan sonra eşarp ile boğmaya çalışmıştı. Okan T., mağaza çalışanları ve vatandaşlar tarafından engellenmiş, olay anı  saniye saniye görüntülenmişti.