DAVUTOĞLU: AK PARTİLİ VE MHP'Lİ KARDEŞLERİMİZ PARTİLERİNİ SAVUNAMAYACAK DURUMDA'

DAVUTOĞLU: AK PARTİLİ VE MHP'Lİ KARDEŞLERİMİZ PARTİLERİNİ SAVUNAMAYACAK DURUMDA'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Kayseri 1’inci Olağan Kongresinde konuştu. Davutoğlu, AK Parti ve MHP’ye yönelik olarak eleştirilerini sıralarken, ‘Ekonomi başta olmak üzere bütün alanlarda ortaya çıkan bu ağır faturanın  sorumlusu bu koalisyon  hükümetidir. Asgari yaşamı kabullenmiş bir halk istiyorlar. Bu koalisyon hükümeti milleti asgari yaşam seviyesine indirmek için uğraşıyor.’ ifadelerini kullandı. ‘Beceriksizliklerinin faturasını  hep gizli güçlere, bir takım hayali güçlere kesiyorlar’ diyen Davutoğlu, ‘AK Partili ve MHP’li kardeşlerimizin de kendi partilerini savunamayacak durumda olduklarını da biliyorum. Bu iktidar döneminde ellerindeki helal kazanılmış son rızıklarının tükenmekte olduğunu gördüklerini biliyorum’ ifadeleri ile dikkat çekti.

'ASGARİ YAŞAMI KABULLENMİŞ HALK İSTİYORLAR'‘

Sabah akşam palavraları söylesinler , ama bizlerin takibinden  asla kaçamazlar’ diyen Davutoğlu,  ‘Orta sınıf için otomobil, bilgisayar bile  hayal halini aldı. Lüks servet haline döndü. Sayın Bakanın cebinde dolar olduğu için bunları bilmeyebilir. Ne yazık ki içine kapanmış bir halk istiyorlar. Asgari yaşamı kabullenmiş bir halk istiyorlar. Bu koalisyon hükümeti milleti asgari yaşam seviyesine indirmek için uğraşıyor. Bu yıkımı bu aziz millet hak etmiyor. Her gün ülkenin, vatandaşın itibarı örseleniyor. Bir gün Trump bir gün  Macron bir gün Byden…Ama beyler ne yapıyor. Hamaset yapıyor. Cumhurbaşkanına ‘Aptal olma’ diyor, ama bunların sesleri çıkmıyor. Putin, PKK ile görüşüyor, ağırlıyor yine beylerin sesi çıkmıyor. Çin, Doğu Türkistan’da zulmeder, yine sesleri çıkmaz. Kayseri’de de Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz var. Çünkü bunların akıl hocaları 28 Şubat sürecindeki Maocular. Türkiye’nin güvenliği, yerli ve milli meselelerde ülkemizin çıkarlarından yanayız. Libya ve Doğu Akdeniz ‘de açık destek verdik. Kimse Türkiye’yi Akdeniz’de köşeye sıkıştıramaz.Türkiye’yi yalnız bırakamaz.  Biz bu konuda her türlü katkıya hazırız.’ şeklinde konuştu.

‘BECERİKSİZLİKLERİNİN FATURASINI GİZLİ GÜÇLERE, BİR TAKIM HAYALİ GÜÇLERE KESİYORLAR’

‘Hiçbir şey bitmede her şey yeni başlıyor’ diyen Davutoğlu, Gelecek Partisi’nin deneyimli kadrolarıyla sorunların üstesinden geleceğini  belirtti. Hükümeti her sıkıştığında düşman yaratmakla suçlayan Davutoğlu, ‘Beceriksizliklerinin faturasını gizli güçlere, bir takım hayali güçlere kesiyorlar. Bütün yolsuzlukların faturasını karanlık odaklara kesiyorlar. Bütün çapsızlıklarının faturasını dış mihraklara kesiyorlar, ama bütün bu faturaları millet ödüyor.’ şeklinde konuştu.

‘AK PARTİLİ VE MHP’Lİ KARDEŞLERİMİZİN DE BU FATURAYI İLİKLERİNE KADAR HİSSETTİKLERİNİ BİLİYORUM’

Gelecek Partisi’nin, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde yapılan Kayseri 1. Olağan İl Kongresinde video konferans sistemiyle partililerine seslenen Davutoğlu, AK Parti ve MHP’ye oy veren vatandaşların partilerini savunamayacak durumda olduğunu öne sürdü. Davutoğlu, şunları söyledi, ‘Özellikle AK Partili ve MHP’li kardeşlerimizin de bu faturayı iliklerine kadar hissettiklerini biliyorum. Kendi partilerini savunamayacak durumda olduklarını da biliyorum. Bu iktidar döneminde ellerindeki helal kazanılmış son rızıklarının tükenmekte olduğunu gördüklerini biliyorum. Acı hissettiklerini biliyorum. Kutsal gördükleri yürüyüşün nasıl bir takım şirketlere, mihraklara peşkeş çekildiğini görmekten üzgün olduklarını biliyorum. İşte biz bu üzüntülere cevap olmak, çözüm bulmak için yola çıktık. Gelecek Partisi olarak bu iktidar ne yaparsa yapsın, biz bu faturanın millete kesilmemesi için mücadele vereceğiz.’

‘BU KRİZİN SORUMLUSU KOALİSYON HÜKÜMETİDİR’

‘Ekonomi başta olmak üzere bütün alanlarda ortaya çıkan bu ağır faturanın  sorumlusu bu koalisyon  hükümetidir’ diyen Davutoğlu, ‘Bu koalisyon hükümeti krizin A’dan Z’ye sorumlusudur. Sorumluları Ankara’dadır. Demokrasiden, şeffaflıktan, hukuktan, adaletten nasibini almamış yönetimin icadıdır bu kriz. Milleti de kobay olarak kullanmaktadırlar.’  dedi.