Cumhurbaşkanı Yardımcısı Milletvekili Ataş'ın, kooperatif sorusunda topu Bakan'a attı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş'ın, kooperatif mağdurlarının yaşadıkları sorunlara ilişkin çözüm çağrısı içeren sorularında topu Bakan'a attı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Milletvekili Ataş'ın, kooperatif sorusunda topu Bakan'a attı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de kooperatif mağdurları sık sık eylem yaparak seslerini iktidara duyurmaya çalıştı. Hatta bazı mağdurlar Ankara'ya da giderek, sıkıntılarına çözüm aradı. Bu kapsamda vatandaşlar için harekete geçen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, kooperatif mağdurlarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu ve iktidara sorunların çözümümne yönelik çağrı yaptı. 
“ÜYELERİNİ MAĞDUR EDEN KOOPERATİFLER HAKKINDA BİR İNCELEMEYE VEYA İŞLEM YAPILMIŞ MIDIR?”
Yaşanan mağduriyetlere vurgu yapan Milletvekili Dursun Ataş, bazı kooperatiflerin yasalarda bulunan boşlukları ve belirsizleri kendi lehine kullanarak birçok üyeyi mağdur ettiğini ve bu mağduriyetlerin de her geçen gün arttığına dikkat çekti. 'Ekonomik krizde hayatta kalma mücadelesi veren vatandaşların üç kuruşuna göz dikilmiştir' diyen Ataş, 'Mağduriyete sebebiyet veren konut yapı kooperatifleri tespit edilmiş midir? Üyelerini mağdur eden kooperatifler hakkında bir incelemeye veya işlem yapılmış mıdır?' yönündeki sorularına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan yazılı cevap istedi.
“BAZI KOOPERATİFLER YASALARDA BULUNAN BOŞLUKLARI VE BELİRSİZLERİ KENDİ LEHİNE KULLANARAK BİRÇOK ÜYEYİ MAĞDUR ETMİŞTİR”
“Seçim bölgem Kayseri’de konut yapı kooperatifleri mağduru vatandaşlarımızın sayısı gün geçtikçe artmaktadır” diyen Ataş, “Kayseri’de ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlarımız dişinden tırnağından artırdığı birikimlerini kullanarak konut yapı kooperatiflerine üye olmuş, ancak kötü niyetli, vatandaşı dolandırmaya yönelik olarak kurulan bazı kooperatifler yasalarda bulunan boşlukları ve belirsizleri kendi lehine kullanarak birçok üyeyi mağdur etmiştir” ifadelerini de kullandı.
OKTAY, ATAŞ’IN ÖNERGESİNE CEVAP VERDİ, AMA..!
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş’ın, yönelttiği soruları cevapsız bırakan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Konu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının görev ve yetki alanına girmektedir” diyerek, topu Bakan Murat Kurum’a attı.
“SORUMLULUK BAKANLIK’TA”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milletvekili Dursun Ataş’ın, yaşanan mağduriyetlerin son bulması amacıyla yönettiği soru önergesine şu yanıtı verdi: Anayasanın 98 inci maddesi uyarınca Başkanlığınızca tarafıma gönderilen yazılı soru önergelerinden, Cumhurbaşkanlığı Merkez Teşkilatı ile Cumhurbaşkanlığına Bağlı Kurum ve Kuruluşların görev alanına giren konulara ilişkin önergeler cevaplandırılmaktadır. 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 4 sayılı Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca bakanlıkların görev ve yetki alanına giren önergeler bakanlıklar tarafından cevaplandırılmaktadır. Kayseri Milletvekili Sayın Dursun Ataş tarafından verilen soru önergesinde bahsi geçen hususlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının görev ve yetki alanına girmektedir.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Milletvekili Ataş'ın, kooperatif sorusunda topu Bakan'a attı!