Cumhur İttifakında Oy Bilmecesi!

Cumhur İttifakında  Oy Bilmecesi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

BAHÇELİ: MHP'NİN OY ORANI YÜZDE 18,81'DİR

Yerel seçimler sonrasında Cumhur İttifakını oluşturan AK Parti ve MHP’de seçim sonuçlarına göre partilerin aldığı oy oranlarına yönelik yapılan faklı açıklamalar kafaları karıştırdı. Kızılcahamam’da parti kampında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "31 Mart Seçimlerinde oylarını en çok artıran parti MHP olmuştur. MHP'nin aldığı oy oranı yüzde 18.81'dir. Oy oranımızı yüzde 7,4 olarak göstermek haksızlıktır" diye konuştu.

ÖZHASEKİ: PARTİ OLARAK BİZLER YÜZDE 45 OY ALDIK

Bahçeli’nin bu sözleri seçim sonuçlarına yönelik hesapları yeniden gündeme taşırken,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Milletvekili Mehmet Özhaseki’nin, dün Kayseri’de yaptığı açıklama ise tartışmayı farklı bir boyuta taşıdı. “İstanbul ve Ankara'daki sonuçlar hepimizi üzmüştür” diyen Özhaseki, “Parti olarak bizler yüzde 45 oy almış, 17’nci senesinde yine açık ara birinci partiyiz.  Bu da önemli” dedi. Özhaseki’nin yaptığı açıklamaya göre MHP’nin seçimde aldığı oy yüzde  6,6.

 

 

Cumhur İttifakında 31 Mart seçimleri sonrasında partilerin aldığı oy oranlarına yönelik farklı açıklamalar ve hesaplamalar akıllarda soru işaretleri bıraktı.  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam’da partisinin Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu’nu topladı. Toplantı öncesi kameralar karşısına geçen Bahçeli, 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Bahçeli, 31 Mart yerel seçimlerinde partisinin büyük bir sıçrama gerçekleştirdiğini belirterek, "Oylarını en çok artıran parti MHP olmuştur" dedi.

“OYLARINI EN ÇOK ARTIRAN PARTİ MHP OLMUŞTUR”

 Bahçeli, "31 Mart Seçimleri’nin kazananı açık ara Cumhur İttifakı’dır. Oylarını en çok artıran parti MHP olmuştur. 3 bin 658 belediye meclis üyesi partimizden seçildi. MHP'nin aldığı oy oranı yüzde 18.81'dir. Oy oranımızı yüzde 7,4 olarak göstermek haksızlıktır" diye konuştu.

BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMASININ ARDINDAN ORTAYA ÇIKAN HESAP!

Bahçeli’nin bu yöndeki açıklamasının ardından ise kamuoyunda ve sosyal medyada bazı çevreler şu hesabı yapmaya başladı: MHP’nin oy oranı yüzde 18.8 olarak açıklandı. Bu durumda Cumhur İttifakı’nın Oy oranı yüzde 51.6 olduğuna göre; 51.6 - 18.8 = 32.6 AK Parti oy oranı olmaktadır. AK Parti’nin 1 Kasım oy oranı yüzde 49.5 olduğuna göre, yüzde 32.6’ya düşmek yüzde 16.9 kan kaybıdır."

ÖZHASEKİ, KAYSERİ’DE KONUŞTU: PARTİ OLARAK BİZLER YÜZDE 45 OY ALDIK

AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında Kayseri’ye geldi ve ilk kez basının karşısına çıkarak açıklama yaptı.

AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Özhaseki bina girişinde partililer tarafından karşılandı ve burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özhaseki, 31 Mart seçim sonuçları değerlendirmesinde de dikkat çeken açıklamalar yaptı ve Bahçeli’nin sonuç açıklamasının aksine bir rakam açıkladı.

“ İSTANBUL VE ANKARA'DAKİ SONUÇLAR HEPİMİZİ ÜZMÜŞTÜR”

Özhaseki, “Şunu da kimse unutmasın ki biz Cumhur İttifakı olarak, yüzde 52 gibi bir oy alarak haklılığımızı ispatladık. Bir başka konu, parti olarak bizler yüzde 45 oy almış, 17’nci senesinde yine açık ara birinci partiyiz.  Bu da önemli. Ancak İstanbul ve Ankara'daki sonuçlar hepimizi üzmüştür. Bundan dolayı da en çok kendi içinde öz eleştiri kültürünü geliştirip, buradan ders çıkaracak parti de biziz. Bu arada asıl ders alması gerekenler herhalde 20 yıl boyunca, sırtı yerden kalkmayanlardır. Kendilerine bir kez daha bakmaları lazım. Psikolojik olarak 1-2 şehri aldık diye havaya girmemeleri lazım" ifadelerini kullandı.

“HATASIZ DEĞİLİZ, DERS ÇIKARACAĞIZ”

AK Parti'nin 31 Mart Yerel Seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, "Ben elimden geleni yaptım. Seçimlerin kazanılıp kaybedilmesi sadece adayla olan bir iş değil. Sandık güvenliği çok önemliymiş, partimize düşen en önemli görev sandık güvenliğini sağlamakmış" dedi.

 

Ankara'da seçimi kaybetmesi ile ilgili olarak yöneltilen soruyu yanıtlayan Özhaseki, “Demek ki böyle hayat. ‘Vuku olanda hayır vardır’ diye güzel bir söz vardır. Biz çalışmaktan ve üzerimize düşeni yapmaktan sorumluyuz. Sonuçları da Allah takdir eder. Önemli olan sizin üzerinize düşeni, hakkıyla yapıp yapmadığınızdır. Sizin orada, hakkıyla partiyi temsil etmeniz, fikirlerini, görüşlerini ve gelecekle ilgili düşüncelerinizi ifade etmeniz gerekiyor. Allah'a hamd olsun, bunları hakkıyla yerine getirdiğimi düşünüyorum. Ben üzerime düşeni ve elimden geleni yaptım. Tabi seçimlerin kazanılıp kaybedilmesi sadece adayla olan bir iş değil. Onun dışında, o kadar çok etken ve faktör var. Bunlar hepsi bir araya geldiğinde sonucu belli ediyor. Biz bu ortaya çıkan tabloyu iyi değerlendirmeliyiz. Bu tablo sonucunda da kendimize ders çıkarmalıyız. Parti olarak da, şahıs olarak da elbette ki hatasız değiliz. Bunlardan ders çıkarıp geleceğe doğru yol almak bizim birinci işimiz. Bundan dolayı 17 yıldır iktidardayız. İstanbul seçimleri ile ilgili olarak zaten partimiz üzerine düşeni yapıyor. Seçim işleri Başkanlığımız orada itirazları yapıyor. Detayına vakıf değilim. Sandık güvenliği çok önemliymiş, partimize düşen en önemli görev sandık güvenliğini sağlamakmış. Keşke mümkün olsa da tarafsız gözlemciler otursalar Ankara ve İstanbul'u yeniden saysalar emin olun sonuç çok daha farklı değişir. Hayırlısı olsun diyoruz artık. Bundan sonra yapılacak ne varsa partimiz onu takip ediyor" dedi.

“MECLİS ÜYELERİ YAĞCILIK YAPSIN DİYE SEÇİLMİYOR”

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde AK Parti ve MHP’li Meclis üyeleri tarafından belediye şirketleri ile ilgili verilen bir önergenin görüşülmemesine yönelik yaşanan süreci de değerlendiren Özhaseki, “Meclisten bir şey kaçırmazlar. Meclis nihayetinde denetimini isteseniz de istemeseniz de yapar. Vatandaş meclis üyelerini başkanın yanında dursun yardakçılık, yağcılık yapsın diye seçmiyor. Oradaki insanların hepsi seçilmiş ve denetleme yetkisi var” ifadelerini kullandı.

“BİLGİ BİRİKİMİMİ KAYSERİ İÇİN KULLANACAĞIM”

"Kayseri'de başarı var ittifak doğrusu tutmuştur” diyen Özhaseki, bundan sonraki süreçte bilgi birikimini Kayseri için kullanacağını da söyledi. Özhaseki, “Ben nihayetinde Kayseri Milletvekiliyim. Devletin üst kademelerinde yer almış bir işi olarak ne kadar bilgi birikimim varsa bunu yine Kayseri için kullanmaya uğraşacağım. Kayseri'de inşallah yeni güzel icraatlar dönemi başlıyor" diye konuştu

“KARAR CUMHURBAŞKANIMIZIN”

Özhaseki, kabine ve parti genel merkez yönetiminde değişiklik olup, olmayacağıyla ilgili soruya da, "Bunlar Cumhurbaşkanımızın takdirindedir. Biz içeride konuşur, tartışırız. Bunlara nihai olarak karar veren Cumhurbaşkanımızdır" yanıtını verdi. Haber Merkezi-Cafer ZENGİN