CUMHUR İTTİFAKINDA KİM, NE KADAR OY ALDI?

CUMHUR İTTİFAKINDA KİM, NE KADAR OY ALDI?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin, 31 Mart seçimlerine yönelik olarak Cumhur İttifakı ile ilgili yaptığı oy açıklaması “Oy bilmecesini” yeniden gündeme getirdi.

ÖZHASEKİ, “PARTİ OLARAK BİZLER YÜZDE 45 OY ALDIK” DEMİŞTİ ŞİMDİ “YÜZDE 44, 5 OY ALDIK” DEDİ

 AK Parti Kayseri Milletvekili de olan Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz Nisan ayında Ankara’daki seçim çalışmaları sonrasında geldiği Kayseri’de, parti il binası önünde basın açıklaması yapmış ve “Parti olarak yüzde 45 oy aldık” ifadelerini kullanmıştı. Özhaseki, “Şunu da kimse unutmasın ki biz Cumhur İttifakı olarak, yüzde 52 gibi bir oy alarak haklılığımızı ispatladık. Bir başka konu, parti olarak bizler yüzde 45 oy almış, 17’nci senesinde yine açık ara birinci partiyiz.  Bu da önemli. Ancak İstanbul ve Ankara'daki sonuçlar hepimizi üzmüştür." demişti.

“AK PARTİ OLARAK YÜZDE 44,5 OY ALDIK”

Özhaseki, partisinin İl Danışma Meclisi toplantısında Cumhur İttifakı oy oranlarını yeniden açıkladı ve gündeme taşıdı ve şunları söyledi, “Son seçim canımızı sıkan seçim, ama yüzde 44,5 oy aldık. Belediye olarak bakıldığında sayı itibariyle Cumhur İttifakının almış olduğu belediye sayısı bir evvel ki seçimlerden daha fazla ve Cumhur ittifakı olarak aldığımız oy oranı da yüzde 52.”

 BAHÇELİ: MHP'NİN ALDIĞI OY ORANI YÜZDE 18.81'DİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de seçim sonrası yaptığı açıklamada,  "31 Mart Seçimlerinde oylarını en çok artıran parti MHP olmuştur. YSK’nın tespitlerindedir ve MHP'nin aldığı oy oranı yüzde 18.81'dir. Oy oranımızı yüzde 7,4 olarak göstermek haksızlıktır" diye konuşmuştu. Özhaseki’nin bu hesabına göre ittifak içerisindeki diğer partiler de düşünüldüğünde MHP’nin oy oranı yüzde 18.81’in çok çok altında.

 Diğer yandan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da, seçim sonuçlarına yönelik değerlendirme yaparak, “CHP önemli Büyükşehirleri kazanmıştır, ama MHP yerel seçimlerin ikinci partisidir” diyerek o dönem Özhaseki’nin, “Parti olarak oyumuz yüzde 45” açıklamasını eleştirmişti.

“AK PARTİ’NİN OY ORANI YÜZDE 35”

Ersoy, “AK Parti’nin son seçime göre yüzde 35 temsil oranı var. Eğer yüzde 45 diyorsa yanlış söylüyor. MHP belediye meclislerinde de temsilde önemli başarı elde etmiştir” dedi. AK Partili Mehmet Özhaseki, son yaptığı açıklamanın ardından partisinin oy oranından 5 puan daha düşse de, ortaya çıkan tablo  “Cumhur İttifakında oy bilmecesi sürüyor” dedirtti. Haber: Cafer ZENGİN