Çiftçileri, evlenmek isteyen çiftleri ve işletme sahiplerini Bakanlara sordu!

Çiftçileri, evlenmek isteyen çiftleri ve işletme sahiplerini Bakanlara sordu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, İçişleri Bakanı Soylu’ya sordu:
EVLENMEK İÇİN BİNLERCE ÇİFT SİZDEN HABER BEKLİYOR
İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, normalleşme süreci ile birlikte birçok sektörün faaliyetlerine başlatıldığını, ancak nişan ve düğün salonlarının açıklanan genelgede yer almadığını ifade ederek, “İşletme sahipleri ekonomik olarak sıkıntı içerisinde ve borçlarını ödeyemez durumda. Bunun yanında evlenmek için binlerce çiftimiz de sizlerden gelecek haberi bekliyor” diye konuştu. Bu konuda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’a seslenen Ataş, “Vatandaşlarımızın direk etkileşim halinde olabileceği işletmeler açılmışken, nişan ve düğün salonları neden açılmamıştır? Açılış tarihi ile ilgili bir planlama var mı?” diye sordu.
 
İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, bu kez de nişan ve düğün salonu işletmecilerinin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. 
Milletvekili Ataş, İçişleri Bakanlığının Pandemi ile mücadele kapsamında kamuoyuna duyurduğu genelge ile  lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokallerinin 1Haziran 2020 itibariyle belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00’ye kadar, yüzme havuzu, kaplıca, hamam, sauna, SPA merkezleri vb. işletmelerinde saat 22.00'ye kadar spor merkezleri/tesislerin de saat 24.00'e kadar hizmet vermeye başladığını hatırlattı.
Bakanlıkça yayımlanan genelgede binlerce çalışanının ve etkileri bakımından mobilya, giyim, sarraf, yemek, sanatçı, fotoğrafçı gibi birkaç sektörle direk bağlantısının bulunduğu nişan ve düğün salonlarının yer almadığına dikkat çeken Ataş, “İşletme sahipleri bütün hazırlıklarını düğün dönemine göre yani yaz aylarına göre planlamış, bu döneme göre borçlanmışlardır. Kira giderleri başta olmak üzere birçok sabit gideri aylardır borçlanarak ödemektedirler. Ayrıca, evlenmek için binlerce çiftimiz sizlerden gelecek haberi beklemektedir” şeklinde konuştu.
BAKAN SOYLU’DAN YÖNELTTİĞİ SORULARA CEVAP İSTEDİ
Meclis Başkanlığına soru önergesi veren İYİ Parti Milletvekili Ataş, bu kapsamda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu soruları yönelterek, cevap istedi: Nişan ve düğün salonlarının açılış tarihleri ile ilgili bir çalışma veya düşünceniz ar mıdır? Vatandaşlarımızın direk etkileşim halinde olabileceği işletmeler açılmışken, nişan ve düğün salonları neden açılmamıştır? Bakanlığınızca açılma koşulları ve kriterleri belirlenerek bu salonlar açılamaz mı? Turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin bile açılması bir tarihe bağlanmışken, nişan ve düğün salonları için neden bir tarih öngörülmemektedir? İşletme sahiplerine özel kredi çalışması yapılmakta mıdır?” 
ATAŞ, ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI DA BAKAN PAKDEMİRLİ’YE İLETTİ VE ÇÖZÜM İSTEDİ
 
“ÇİFTÇİLER MAĞDUR DURUMDA”
Diğer yandan İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, çiftçilerin de yaşanan sorunlar nedeniyle sıkıntıda olduğunu belirterek, “Kayserimizin ilçelerinde mayıs ayının son haftasında gerçekleşen zirai don nedeniyle ilçelerde tarım ile uğraşan üreticilerimiz zor duruma düşmüştür. Çiftçilerimizin bu mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğiyle ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı’na soru önergesi verdim.‬ Önergede çiftçilerimizin yaşanan mağduriyetlerinin giderilmesini ve destek verilmesini talep ettim” dedi.