CHP: Vatandaşın sesini duyan yok! Gönderilen oğullarından virüs kapıp, öldüler!

CHP: Vatandaşın sesini duyan yok! Gönderilen oğullarından virüs kapıp, öldüler!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, pandemi sürecinin yönetilemediğini belirterek isyan etti. Testi pozitif çıkan bir vatandaşın evine gönderildiğini, eve gönderilen şahsın anne ve babasına virüs bulaştırması sonucu babanın hayatını kaybettiğini belirten Özer, "Sayılarla oynamak, sayıları küçük göstermek insanları yaşatmıyor. Hükümet siyasi prim yapacağım diye vaka sayılarını düşük göstermeye çalışırken insanlar göz göre göre can veriyor" diye konuştu.
 CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, hükümetin siyasi kaygılarla insan hayatını hiçe saydığını ve pandemi sürecini yönetemediğini belirterek, isyan etti. Tepeden tırnağa ilgili kişilerin insan sağlığını bir kenara bırakarak hükümetin çıkarlarının peşine düştüğünü savunan Özer, "Baştan beri söylüyoruz. Bu üzerinde siyaset yapılacak, siyasi menfaat peşinde koşulacak bir konu değil. Bu, akılla ve bilimle mücadele edilmesi gereken bir konu. Geçtiğimiz günlerde bir vatandaşımız bizi arayarak oğlunun Covid 19 testinin pozitif çıktığını, oğlunun tedaviye alınmak yerine evine gönderildiğini söyledi. İl Sağlık Müdürü başta olmak üzere birçok yetkiliyi aradık. Ama taştan ses geldi, yetkililerden ses gelmedi. Geçtiğimiz günlerde de milletvekilimiz kendisinden randevu talep etmiş, geri dönüş alamamıştı. Sayın Sağlık İl Müdürü yoğunluğunu gerekçe göstermişti. Biz, Sağlık İl Müdürünü birilerine torpil yapmasını için aramıyoruz. Biz alanda gördüğümüz sorunları, bize yansıyan şikâyetleri anlatmak halkımızın derdine derman olabilmek için arıyoruz. Ama nafile. Sağlık İl Müdürümüz yoğun, öyle yoğun ki ne milletvekilinin ne bir partinin İl Başkanının telefonlarına çıkmıyor, randevu taleplerini karşılık vermiyor. Peki, bunca yoğunluğun arkasında gerçekten başarılı bir çalışma mı yürütüyor, kesinlikle hayır" diye konuştu.
 Kendilerini arayan vatandaşın eve gönderilen oğullarından virüs kaparak hayatını kaybettiğini belirten Özer, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Ülkeyi yönettiğini sananlar işin kolayını bulmuşlar, her ne yanlış olursa hemen vatandaşı suçluyorlar. Yok, vatandaş şunu yapmadı, yok vatandaş bunu yapmadı. Vatandaşın bas bas bağırıyor, ama vatandaşın sesini duyan yok. Bizi arayan vatandaşımız geçtiğimiz gün hayatını kaybetti. Belki bu vatandaşımızı da açıkladıkları o rakamlar içinde göstermeyerek, kendilerince siyasi bir başarı kazandılar. Yitirdiğimiz can onlar için sadece rakamlardan ibaret. Sayılarla oynamak, sayıları küçük göstermek insanları yaşatmıyor. Hükümet siyasi prim yapacağım diye vaka sayılarını düşük göstermeye çalışırken insanlar göz göre göre can veriyor. Buradan bir kez daha yetkililere sesleniyorum: Hiçbir siyasi başarı insan hayatından daha önemli değildir. Sizin başarı olarak göstermeye çalıştığınız tablo her geçen gün utanç tablosuna dönüşüyor. İnsanlar Covid 19'a yakalanıyor. Evine gönderiliyor. Vatandaş arıyor, telefonları açılmıyor. İnsanları kaderine terk ederek virüsle mücadele etmek başarı ise hükümetimiz de Sağlık İl Müdürlüğümüzde çok başarılı!"