CHP, esnaflar için harekete geçti: O paralar alınmasın, alındıysa geri ödensin!

CHP Melikgazi Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Özgür Özer, pandemi döneminde sıkıntı yaşayan esnafın yaşadığı sıkıntıları gündeme getirip, çözüm için çalıştıklarını belirtti. Özer, bu kapsamda Melikgazi Belediye Meclisi'nde bazı önerilerde bulunduklarını söyledi.

CHP, esnaflar için harekete geçti: O paralar alınmasın, alındıysa geri ödensin!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir ve aynı zamanda Melikgazi Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Özgür Özer, Melikgazi Belediye Meclisi’nde gündeme taşıdıkları konuyla ilgili bilgi verdi. 
“O PARALAR ESNAFTAN ALINMASIN”
Özer,  “Yaşanan pandemi sebebiyle mekanları açılamadığı için en çok zarar gördüğünü düşündüğümüz işletmeler kapsamında olan, lokanta ve kafelerin dükkanlarının etrafında yapılan büyütme ve taşma alanlarının belediyemize ait olan işgaliye ya da kira bedellerinin yıl sonuna kadar alınmamasını, eğer hukuki açıdan mümkün ise geriye dönük tahsil edilmiş  bedellerin iade ya da mahsup edilmesi talebinde bulunduk” diye konuştu. 
“BU ZOR SÜREÇTE ESNAFA DESTEK OLUNSUN”
Pandemi döneminde kapalı olan lokanta ve kafelerde de diğer iş kollarında olduğu gibi önemli oranda işsizliği yaşandığını dile getiren CHP’li Özer, lokanta ve kafelerde taşmalarda kira ve işgaliye gibi bedeller ödendiğini dile getirerek, “Belediyeler bu çerçevede esnafa bu zor süreçte destek olmalıdır. Bu konuda sıkıntı yaşayan lokanta ve kafeler için girişimde bulunduk. İnşallah bu talebimiz olumlu karşılanır ve esnaf bu konuda nefes alır” dedi.