CHP Milletvekili hakkında zorla getirme kararı! Mahkeme: Milletvekili olduğunu bilmiyorduk

CHP Milletvekili hakkında zorla getirme kararı! Mahkeme: Milletvekili olduğunu bilmiyorduk
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

ANKARA 11. Asliye Ceza Mahkemesi CHP Milletvekili Çetin Arık hakkında  şikayetçi olduğu bir dava kapsamında duruşmaya katılmadığı için “zorla getirilme” kararı verdi. Ancak, Arık’ın milletvekili olduğu sonradan fark edilince, sehven yapıldığı belirtildi ve karar düzeltildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, sosyal medya üzerinden partinin kongre sürecince Muharrem İnce için imza verip, öğleden sonra imzasını geri çektiği iddiasıyla ‘omurgasız’ diyen üniversiteli bir gençten şikayetçi oldu. Kayseri 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava  müştekinin de ifadesinin alınması için Haziran ayına ertelenmişti. Şikayetçi Arık, duruşmaya katılmayınca Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi, Milletvekili hakkında duruşmaya “zorla getirilme” kararı çıkardı ve duruşmayı 26 Haziran 2019 tarihine erteledi. Ancak mahkeme daha sonra bu kararı düzeltti. Konuyla ilgili bilgi veren Avukat Alperen Arık, Milletvekillerinin Anayasal güvence altında olduğunu ve mahkemeye zorla getirilemeyeceklerini belirterek, “Söz konusu davada Milletvekilimiz Çetin Arık, müşteki konumda. Mahkeme sadece ‘şikayetçi misiniz, değil misiniz?’ diye soracak. Ankara 11. Ceza Mahkemesi bu konuda ‘zorla getirilme’ kararı vermiş, ancak daha sonra yaptığımız görüşmede Milletvekili olduğunu bilmediklerini ve bu nedenle bu kararın verildiğini belirtiler. Daha sonra ilgili mahkemenin yazı işleri tarafından hatanın düzeltileceği dile getirildi. Hatanın da sehven yapıldığı ifade edildi. Yani zorla getirilme gibi bir durum söz konusu değil” diye konuştu.

 “İKTİDAR PARTİSİ MİLLETVEKİLİ OLSAYDI ACABA SAYIN MAHKEME AYNI KARARI VEREBİLİR MİYDİ?”

 Sanık Seçkin A.'nın avukatı Emre Ayan ise konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Sayın vekil hakkında Ankara Mahkemesi milletvekilinin duruşmaya zorla getirilmesi yönünde karar vermiş! Sayın milletvekili ile ifade özgürlüğü ve demokrasiye bakış açımız yönünden fikir ayrılığına düşsek de, yeğenleri tarafından tehdit edilmiş olsam da halkın oyları ile seçilmiş bir milletvekiline zorla getirme kararı verilmesi kabul edilebilir bir durum değil bence. Bu karar onur kırıcı ve alçaltıcı, iktidar partisi milletvekili olsaydı acaba sayın mahkeme aynı kararı verebilir miydi? Yoksa kendisine Türkiye Büyük Millet Meclis'inden telefonla ulaşıp duruşmaya kibarca davet mi ederdi merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haber: Cafer ZENGİN