CHP MİLLETVEKİLİ ARIK: NEYİN İNTİKAMINI ALIYORSUNUZ?

CHP MİLLETVEKİLİ ARIK: NEYİN İNTİKAMINI ALIYORSUNUZ?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 “CHP Milletvekili Çetin Arık, Türkiye’nin Venezüella’dan sıfır gümrükle taze peynirden pirince, yulaftan ayçiçeği tohumuna kadar birçok ürünün ithalatını ilişkin karara tepki gösterdi.  Zor günler geçiren Türk üreticisinin hükümetin yanlış politikaları nedeniyle daha da zora düştüğünü, rekabet şansını yitirdiğini savunan Arık, Kayseri’nin ilçelerini de örnek göstererek,  “Türk üreticisi size ne yaptı? Neyin intikamını alıyorsunuz?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Türkiye’nin Venezüella’dan sıfır gümrükle birçok tarım ürünü ithalatı yapmasının önünü açan karara tepki gösterdi. Söz konusu kararla taze peynirden pirince, yulaftan ayçiçeği tohumuna kadar birçok ürünün sıfır gümrükle ithalatının yapılacağını belirten Arık, yerli üreticinin rekabet şansının yok edildiğini belirtti. Türkiye’nin AK Parti iktidarlarının yanlış politikalarıyla bir ithalat cennetine döndüğünü ifade eden Arık, “Akkışla’da koyun yetiştiricilerimiz yıllardır hükümetten destek istiyor, feryat ediyor. Bunu duymayan AK Parti iktidarları zora düşürdükleri Türk çiftçisinin direncini tamamen sıfırlamak için çaba gösteriyor. İnsanlarımız bir bir üretimden kopuyor” diye konuştu.

“AK PARTİ’NİN RANTTA DAYALI POLİTİKALARI TÜRKİYE’Yİ FELAKETE SÜRÜKLÜYOR”

Giresun’da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen, Türk Milletine geçmiş olsun dileklerini ileten Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu acı olay da bir kez daha gösterdi ki, AK Parti’nin rantta dayalı politikaları Türkiye’yi felakete sürüklüyor. Doğanın dengesini alt üst edip, her yeri imara açmak, tüm dereleri HES’lerle donatmak Türkiye’ye kazanç değil, felaket getiriyor. Evet birileri zengin oluyor ama kaybeden hep halkımız oluyor. Türkiye olarak bizim öncelikle değerlerimizin,  gerçek gücümüzün farkında olmamız gerekiyor. Elbette Türkiye kendi enerjisini üretecek, bunun için çalışacaktır. Ama bu yandaşları zengin etmek için doğayı katletmekle olmaz. HES’lerle doğanın dengesini bozmak değil bereketli topraklarımızı yeşertmek gerekiyor. Singapur’dan toprak kiralamak değil, üretimden kopan üreticilerimizi yeniden üretime kazandırmak, bereketli toprakları imara açmak değil ekip biçmek gerekiyor. Ama AK Parti iktidarları Türk çiftçisi için değil başka ülkelerin çiftçileri için çabalıyor. Yeşilhisarlı elma üreticisinin,  Yahyalılı kayısı üreticisinin;  Akkışlalı koyun yetiştiricisinin; İncesulu üzüm üreticisinin; Sarıoğlanlı pancar üreticisinin; Bünyanlı patates üreticisinin;  Sarız’daki balcının;  Pınarbaşı’daki, Felahiye’deki buğday üreticisinin; Tomarza’da Develi’de kabak çekirdeği yetiştiricisinin;  Özvatanlı kardeşlerimizin  feryadını duymayanlar Venezüella’dan peynirden pirince, yulaftan ayçiçeğine kadar birçok tarımsal ürünü sıfır gümrükle ithal ederek kendi üreticisine düşman olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Ben buradan soruyorum, Türk üreticisi size ne yaptı? Neyin intikamını alıyorsunuz?”