CHP'li Özkan: Lafı eveleyip gevelemeyin, 128 milyar dolar nerede?

CHP'li Özkan: Lafı eveleyip gevelemeyin, 128 milyar dolar nerede?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri İl Sekreteri Zeki Özkan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ramazan Bedir’e, cevap verdi. CHP’nin AK Parti il binası önünde uçurduğu ve üzerinde “128 Milyar dolar nerede” yazılı balonlara tepki gösteren Bedir’e seslenen Özkan, “Lafı eveleyip gevelemeyin. 128 milyar dolar nerede?” diye sordu.  Özkan, ayrıca “Sayın İlhan Kesici’nin cımbızladıkları sözlerinin arkasına sığınanlar konuyla ilgili reislerinin her biri birbirinden farklı açıklamalarına baksınlar” dedi.

"ÜLKENİN KAYNAKLARI KİMLERE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR"

“AKP’nin hesabını veremediği 128 Milyar Dolar’ın akıbetini sorduğumuz soruyu da algılarla geçiştirmeye çalışıyorlar” diyen Özkan, “Sadece Türkiye değil dünya tarihinin görüp görebileceği en vurdumduymaz, en utanmaz iktidarıyla karşı karşıyayız. Bakanları alenen devleti soyar, ağızlarını bıçak açmaz. Parti çalışanları kaynağı belirsiz paralarla lüks arabalarda kokain çeker, pudra şekeri diyerek geçiştirirler. Bakanları yeraltı dünyası ile iş tutar, sağır sultan duyar ama AKP’liler duymaz… FETÖ ile mücadele ediyoruz derler FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılmasını reddederler. Çünkü ucunun kendilerine dokunacağını çok iyi bilirler. Dün küfür ettiklerine bugün iltifatlar dizeler, dün iltifat ettiklerine bugün küfür ederler. Milli savunma sanayiyi Katarlılara peşkeş çekerler ama yerli ve milliyiz diyerek ortada gezerler. Bu listeyi uzatmak mümkün ama faydası yok. Çünkü her biri onurlu bir siyasi kişiliğin ve siyasi partinin istifasıyla sonuçlanacak onlarca konu var ama karşımızda utanmaz, vurdumduymaz bir iktidar var. Her biri algı makinesine dönüşmüş olan sözde basın kuruluşları aracılığıyla gerçekleri tersyüz edip, algılarla günü kurtarmak onlar için yeterlidir. Çünkü onların derdi memleket değil, kirli iktidarlarını sürdürebilmektir. Son olarak AKP’nin hesabını veremediği 128 Milyar Dolar’ın akıbetini sorduğumuz soruyu da algılarla geçiştirmeye çalışıyorlar. Öncelikle altını çizmek gerekir ki, algılarına dayanak olarak gösterdikleri İstanbul Milletvekilimiz Sayın İlhan Kesici’nin cımbızladıkları sözleri onları kurtarmaz. Bizler de Sayın Kesici gibi 128 Milyar Dolar’ın buhar olmadığını biliyoruz, burada hiçbir tereddüt yok. Ama bu ülkenin kaynakları kime, kimlere peşkeş çekildi onu soruyoruz. Sayın İlhan Kesici’nin cımbızladıkları sözlerinin arkasına sığınanlar konuyla ilgili reislerinin her biri birbirinden farklı açıklamalarına baksınlar. Daha birinin dam dediğine diğerinin kapı dediği AKP yetkililerini saymıyoruz bile… Evet 128 Milyar Dolar buhar olmadı ama bu ülkenin kaynakları 19 yıldır olduğu gibi yine AKP’nin yandaşlarına peşkeş çekildi. AKP’nin çok ama boş konuşan ilgilisine soruyoruz; Sayın İlhan Kesici’nin cımbızladığınız sözlerini referans alıyorsunuz da her biri birbiriyle çelişen partinizin yetkililerinin açıklamalarına neden açıklık getiremiyorsunuz?” şeklinde konuştu. 
“128 MİLYAR DOLAR İLE BİRİLERİNİN CEBİNİ DOLDURDUNUZ?”
AK Parti’nin 128 Milyar dolar ile birilerinin cebini doldurduğunu öne süren CHP Kayseri İl Sekreteri Zeki Özkan, “Getiremezsiniz çünkü 128 Milyar Dolar’ı el değiştirdiniz. Çünkü 128 Milyar Dolar ile birilerinin cebini doldurdunuz? İşte biz tam da bunu soruyoruz: 128 Milyar Doları hangi tarihlerde, hangi kurdan, kim ya da kimlere sattınız? Öyle lafı eveleyip gevelemeyin, laf cambazlığı yapmayın soru son derece açık ve net 128 milyar dolar nerede?” diye sordu.