CHP'li isimden sert tepki: Bana bak hoca bozuntusu!

Akçakoca İlçe Müftüsünün, göçmenlerle ilgili kullandığı ifadelerin yankısı sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tomarza İlçe Sekreteri Fuat İşler de tepki göstererek, 'Büyük bir kısmı Selanik ve Bulgaristan muhaciri olan Tomarza ilçemiz halkı adına haddini bilmeyen hadsiz Akçakoca müftüsüne cevabımızdır' diyerek açıklama yaptı.

CHP'li isimden sert tepki: Bana bak hoca bozuntusu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sert ifadeleriyle dikkat çeken CHP’li Fuat İşler, tepkisinde şu ifadeleri  kullandı:  Bana bak hoca bozuntusu! Biz Selanik göçmenleri bu cennet vatan için bedel ödemiş, dinini, bayrağını, vatanını namus sayan, bu uğurda ödenecek bedel varsa gözünü dahi kırpmayan canını yine ortaya koyacak Selanik Muhacirleriyiz. Biz bugün değiliz; hem geçmişiz, hem geleceğiz ama sen bir yobazsın hepte öyle kalacaksın. Yahudinin yağlı ketesi kaypak Müslümanı dininden edermiş bilmem anlatabildim mi... Atatürk'ün hemşehrisiyiz biz zoruna giden varsa dedelerinizin kaçtığı memlekete yallah”

Müftü Soytekinoğlu hakkında soruşturma başlatıldı...

NE OLMUŞTU?
Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, bayram ziyareti için gittiği memleketi Sakarya’nın Karasu ilçesinde Cuma namazı kıldırdı. Müftü Şaban Soytekinoğlu, Cuma vaazında Filistin olayları ve Yahudilere değindi. O anlar cami cemaati tarafından kaydedildi. Soytekinoğlu, Selanik göçmenleriyle ilgili olarak, "Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve sabetayist. Ne demek sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil" ifadelerini kullandı. Soytekinoğlu, konuşmasının devamını Gezi olaylarına bağlayarak, "İstanbul’da Gezi olaylarında otellerinde barındıran kimdi? Gene Yahudilerdi. Şu an bir şirketin birtakımın da başkanı" ifadelerini kullandı. Düzce Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında daha sonra soruşturma başlatıldığını açıklandı.