CHP'li Altay yanıt verdi, gözler Elitaş'da: Elitaş ile yaptığın kavgada arkama sığınma!

CHP'li Altay yanıt verdi, gözler Elitaş'da: Elitaş ile yaptığın kavgada arkama sığınma!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

FETÖ’nün siyasi ayağına yönelik tartışmalar sürerken AK Partili Mehmet Metiner, dikkat çeken bir iddiayı gündeme taşıdı. Metiner, Darbe Komisyonu raporunun yayınlanmasını o dönem partisinin Grup Başkanvekili olan Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın engellediğini öne sürdü. Altay, Metiner’e canlı yayında cevap verdi: Sayın Erdoğan verdiği talimatla bu raporun ortanda kaldırılmasını sağlamıştır. Siz onu Elitaş’a sorun”

Katıldığı televizyon programında Metiner, şu ifadeleri kullandı: İçimizden birileri kırmızı plakalarıyla Kayseri’de Cumhuriyet Başsavcılığına gitti, acaba hangi FETÖ’cüleri..Şimdi bizim içimiz de yanıyor. İsim de verebilirim. İlk defa bir şey söyleyeceğim, bir itirafta bulunacağım. Bence araştırsınlar. Darbe Komisyonu raporunun yayınlanmasını kim engelledi? İki kişi. İktidar partimizin Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP’nin Grup Başkanvekili Engin Altay. Bunları araştırın. Niye, ikisi bir araya gelip, ne anlaştılar. Çünkü o rapor yayınlansaydı…”

“GRUP BAŞKANVEKİLLERİNİN RAPORU ENGELLEMEYE ZATEN HAKKI YOK. TALİMATI SAYIN ERDOĞAN VERDİ”

Metiner’in bu yöndeki açıklamaları yaptığı televizyon programına telefonla katılan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Metiner’e tepki göstererek, “Elitaş ile arandaki kavganda benim arkama sığınma” dedi. CHP’li Altay, “Bu raporun yayınlanması konusunda grup başkanvekillerinin takdir yetkisi yok. Sayın Metiner’in, Elitaş’la kendi arasında başlattığı kavgayı benim arkama sığınarak yapmasına gerek yok. İki grup başkanvekilinin raporu engellemeye zaten hakkı yok. Bu yetki Meclis başkanlığındadır. Sayın Erdoğan verdiği talimatla bu raporun ortanda kaldırılmasını sağlamıştır” ifadelerini kullandı. Metiner, kimsenin arkasına sığınmadığını belirterek, “Cumhurbaşkanımızın raporla ilgili bir talimatı yoktur” dedi. Bunun üzerine CHP’li Engin Altay, ise “Siz onu Elitaş’a sorun o zaman” yanıtını verdi.