CHP, Kayseri Çalıştayının sonuç bildirgesini 5 maddeyle açıkladı

Torun: Bütçesinin yarısından fazlası CHP'li belediyelerden kesiliyor, ama Cumhur İttifakı belediyelerine aktarılıyor.

CHP, Kayseri Çalıştayının sonuç bildirgesini 5 maddeyle açıkladı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li Belediye Başkanlarının, Kayseri’de yaptıkları çalıştayın sonuç bildirgesini açıkladı. Torun, “Bütçesinin yarısından fazlası CHP'li belediyelerden kesilen paylarla oluşan Türkiye Belediyeler Birliği kaynakları Cumhur İttifakı belediyelerine aktarılıyor. Belediyelerimizin hakkını kimseye yedirmeyiz! Gerekirse tüm belediye başkanlarımızla TBB önüne giderek, demokratik hakkımızı kullanacağız” dedi. Diğer yandan Torun, “CHP’li Belediyelerdeki yönetim başarısının ülke geneline yayılması, yerel yönetimleri baskı altına alan anlayışın giderilmesi ve kamu kaynaklarının toplumun tüm kesimlerine adil şekilde dağıtılması önündeki tek engel iktidarın yönetim anlayışıdır. İktidarın açtığı yaraların sarılması için genel seçime gidilmesi ve milletin kararına saygı duyulması genel zorunluluktur” ifadelerini de kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, çalıştayın 5 maddede özetlediği Sonuç Bildirgesi’ne yönelik açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 
1- Siyasi  iktidarın politikaları ülkemizi ekonomik buhran ile karşı karşıya bırakıştır. Giderek daha fazla hane sosyal yardımlara muhtaç hale gelmiştir. CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Kara Kış Fonu kurulması çağrısında bulunsa da iktidar bunu dikkate almadı. CHP Kara Kış Fonu’nu belediyelerde hayata geçirmiş, 3 Kasım 17 Aralık 1 milyon 472 bin haneye  216 milyon 228 bin lira destek sağlanmıştır.
2-Siyasi iktidar yerel yönetimlere ayrılan devlet kaynaklarını partizanca kullanarak, ayrımcılık yapmaktadır. Özellikle Çevre Bakanlığı desteklerini neredeyse tamamını Cumhur İttifakı belediyelerine aktarmaktadır. Ayrıca tüm belediyelere eşit destek amacıyla kanunla kurulan, bütçesinin yarısından fazlasının CHP’li belediyelerde kesilen paylarla oluşturulan Türkiye Belediyeler Birliği kaynaklarının tamamına Cumhur İttifakı belediyelerine ayrılmaktadır. Her türlü demokratik ve hukuki hakkımızı kullanacağız.
3-CHP’li Belediyeler vatandaşa hizmet götürürken iktidarın sayısız engellemeleri ve hukuksuz soruşturmalarıyla karşılaşmaktadır. Çalıştayımızda tüm bu tehditler değerlendirilmektedir. Vatandaşımız müsterih olsun, bunları aşmaya devam edeceğiz.
4- Yerel yönetimler ile ilgili yasal düzenlemelerin Anayasa’nın 127. maddesinde tarif edilen çerçeveyi kapsamadığı açıktır. Belediyeler, idari ve mali açıdan pek çok sorunla karşı karşıya bırakılmıştır. Belediyelerin pek çok yetki ve gelirleri ellerinden alınmıştır. Anayasa’da öngörülen yerinden yönetim ilkesine uyumlu hale getirilmesi ve günün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlenmesi zorunlu hale gelmiştir. Bu kapsamda CHP tarafından yürütülen yasal düzenleme çalışmaları diğer siyasi partileri kapsamak üzere genişletilecek, konuyla ilgili tüm kesimlerin görüşleri alınarak kanun teklifi hazırlanacak ve Meclis’ sunulacaktır.
5-CHP’li belediyelerde vatandaşlarımız ucuz ve hızlı etkinliklere erişmiş, nefes almıştır. Belediyelerimizde ortaya konulan yönetim becerisi, iktidarın beceriksizliğiyle ortaya çıkan fark tüm vatandaşlarımız tarafından görülmektedir. Bu kapsamda belediyelerdeki yönetim başarısının ülke geneline yayılması, yerel yönetimleri baskı altına alan anlayışın giderilmesi ve kamu kaynaklarının toplumun tüm kesimlerine adil şekilde dağıtılması önündeki tek engel iktidarın yönetim anlayışıdır. İktidarın açtığı yaraların sarılması için genel seçime gidilmesi ve milletin kararına saygı duyulması genel zorunluluktur.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un yaptığı açıklamaları izlemek için TIKLAYIN