CHP İL BAŞKANI ÖZER: İKTİDAR CUMHURİYET'LE KAVGA ETMEKTEN COVİD'LE MÜCADELEYE FIRSAT BULAMIYOR

CHP İL BAŞKANI ÖZER: İKTİDAR CUMHURİYET'LE KAVGA ETMEKTEN COVİD'LE MÜCADELEYE FIRSAT BULAMIYOR
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP İl Başkanı Ümit Özer, “İtibar diye israf düzenini savunanlara sesleniyorum, sağlıkta tasarruf olmaz” dedi. Diğer yandan Özer, Koronavirüsle mücadelenin yeterince yapılmadığını belirterek, “İktidar Cumhuriyet ve Cumhuriyetin değerleriyle kavga etmekten covid ile mücadeleye fırsat bulamıyor” diye konuştu.

Parti binasında Milletvekili Çeitn Arık ve il teşkilat mensuplarıyla birlikte basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ümit Özer, 2019 yılının son ayında ilk kez Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs’ün hayatımızı alt üst etmeye devam ettiğini söyledi. “Ülkemizde ilk olarak Mart ayında ortaya çıkan virüsle mücadele konusunda ilk dönemlerde başarılı bir performans gösteren ülkemiz maalesef son dönem uygulamalarıyla hiç de iç açıcı bir görüntü çizmiyor” diyen Özer, “Ülke ekonomisini iflas ettiren iktidar, ekonomik gerekçelerle yeni kısıtlamalara da gidemiyor” diye konuştu.

“İTİBAR DİYE İSRAF DÜZENİNİ SAVUNANLARA SESLENİYORUM, SAĞLIKTA TASARRUF OLMAZ”

Başkan Özer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı, “Sağlık Bakanlığı günlük olarak bir takım rakamlar paylaşsa da alanda gördüğümüz tablo bu rakamların gerçekle örtüşmediğini çok net bir şekilde ortaya koyuyor.Maalesef tüm alanlarda olduğu gibi sağlık konusunda da rakamları tersyüz ederek, başarısızlığını gizlemeye çalışan iktidar bu konuda da benzer bir yaklaşım içinde. Geçtiğimiz günlerde Sayın Milletvekilimiz ve yönetim kurulundan arkadaşlarımızla sağlık örgütleri ve kuruluşlarına yaptığımız ziyarette gördük ki, yaşadığımız gerçekliğin iktidarın açıkladığı rakamlarla uzaktan yakından ilgilisi yok. Öyle ki iktidarın Türkiye'nin tümünü içine alarak verdiği rakamlar maalesef Kayserimizde rakamların dahi altında kalıyor. Ve hepsinden acısı iktidar Cumhuriyet ve Cumhuriyetin değerleriyle kavga etmekten covid ile mücadeleye fırsat bulamıyor. Türk Milletinin en büyük zaferi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın kontrollü bir şekilde kullanılmasına izin vermeyenlerin bir gün sonra Giresun'da bindirilmiş kıtalarla, iç içe miting yapmasının başka izahı yok. Ülke ekonomisini iflas ettiren iktidar, ekonomik gerekçelerle yeni kısıtlamalara da gidemiyor. Altın kaplama musluklardan su içinler, israfı itibar olarak görenler, devletin kefen parasını bile yandaşlarına peşkeş çekenler iş vatandaşın sağlığına gelince ekonomik gerekçeleri ortaya koyuyor. İtibar diye israf düzenini savunanlara sesleniyorum; sağlıkta tasarruf olmaz.”