CHP İl Başkanı Özer: Çetelerle iş birliği içerisindeler!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, 2 Temmuz 1993'te Sivas, Madımak katliamında yaşamını yitirenleri unutmadı.

CHP İl Başkanı Özer:  Çetelerle iş birliği içerisindeler!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Şenlikleri için gittikleri Sivas’ta, Madımak Oteli’nde çıkartılan yangın sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anan İl Başkanı Ümit Özer, “Aradan geçen 28 yıl, yaşanan bu üzücü olaydan ne yazık ki ders çıkarmadığımızı gösterdi. Suçluların cezasız kaldığı, sırtlarının sıvazlandığı, evlatlarımız arasındaki ayrımın, isteyerek arttırıldığı bir dönemde olmamız ders almadığımızın en büyük kanıtı” dedi.
“ŞENLİK HAVASINI BİLİNÇLİ OLARAK KANA BULADILAR”
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Özer, “2 Temmuz günü Pir Sultan Abdal şenliğinin havasını bilinçli bir şekilde kana bulayan eller, bugünde kalplerindeki kötülükleri gizlemeden, kardeşi kardeşe düşürmek amacıyla meydanlarda tehditlerine devam ediyorlar. Kendi çıkarları için 2 Temmuz’da Madımak Oteli önünde şeriat çığlıkları attıranlar, bugün de çetelerle iş birliği yapıp siyasi partilere, basın mensuplarına gözdağı veriyorlar. Ülkenin anayasal düzenine açık bir şekilde karşı çıkan bu kesim, yargıyı baskı altında tutuyor” dedi. 
Sivas’ta Madımak Oteli’nin yakılmasından bir gün öncesinde bildiri dağıtıldığına, halkın kasıtlı olarak bildirilerle dolduruşa getirildiğine dikkat çeken Özer, “Bugün hitap ettikleri kitleyi kin ve nefretle doldurup, milletimizi ayrıştıranlar, Sivas Davası’nın zaman aşımına uğramasına “hayırlı olsun” diyerek sevinen AKP iktidarı mensuplarıdır. Yine, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yetkisini bu katliamda, halkı galeyana getirdiği tanık ifadeleriyle sabit olan Ahmet Turan Kılıç'ın serbest kalması için kullanmıştır. Otelde yakılan vatandaşlarımızın ailelerini düşünmeden yapılan bu vicdansız açıklama ve eylemlerin sahipleri vicdanlarımızda yargılanmış ve suçlu bulunmuşlardır. Bu katliamda hayatını kaybeden vatandaşımızı rahmetle anıyor, ailelerimizin acısını paylaşıyorum. Rabbimden milletimize böyle acıları bir daha yaşatmamasını diliyorum.