CHP İl Başkanı Özer: AKP ve MHP Milletvekilleri iktidar ortağı olduklarını unutmuşlar, şikayet ediyorlar

CHP İl Başkanı Özer: AKP ve MHP Milletvekilleri iktidar ortağı olduklarını unutmuşlar, şikayet ediyorlar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, sanayicilerin yüksek fiyatta elektrik isyanına karşılık, “Hakkınızı arayın, sorgulayın, hesap sorun” açıklamasına tepki gösterdi.”İktidar ağlama makamı değildir” diyen Özer,  “Durum acı, ama daha da acısı AKP’nin önde gelen isimlerinden Kayseri Milletvekili Sayın Mustafa Elitaş’ın bulunduğu makamın farkında olamamasıdır. Elitaş’ın, OSB seçimlerinin intikamı düşüncesiyle OSB yönetimini hedef almak yerine, bu sorunun çözümünü için çaba sarf etmesi gerekiyor” dedi. Özer, ayrıca “AKP Milletvekilleri de MHP milletvekilleri de iktidar ortağı olduklarını unutmuşlar, kendi uygulamalarını halka şikayet ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Özer, açıklamasında şu ifadeleri kullandı, “Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)olarak biz yıllardır AKP iktidarlarının Kayseri’ye kör baktığını dile getirdik. Bugün AKP’liler de MHP’liler de yaptıkları açıklamalarla Kayseri’nin uğradığı haksızlığı dile getirerek, bizim haklılığımızı tescil ediyor. Ama yapıkları açıklamalara şaşırıyoruz. Ülkede iktidar değişti de bizim mi haberimiz yok diye şaşırıyoruz. Ülkede iktidarı elinde bulunduran Cumhur İttifakının ortaklarının, sanki iktidar kendileri değilmiş gibi, Kayseri’ye yapılan haksızlıklar karşısında şikayetlenmelerine şaşırıyoruz. Kendisi de sanayici olan, eski Ekonomi Bakanı Sayın Elitaş, büyük hissedarı Kayseri Büyükşehir Belediyesi olan KEPSAŞ’ın Kayserili sanayicilere Adanalı Sanayicilerden 10 kuruş daha yüksek fiyattan elektrik sattığını söylüyor. Doğru mu? Doğru… Acı mı? Acı… Ama daha da acısı AKP’nin önde gelen isimlerinden Kayseri Milletvekili Sayın Mustafa Elitaş’ın bulunduğu makamın farkında olamamasıdır. Elitaş’ın, OSB seçimlerinin intikamı düşüncesiyle OSB yönetimini hedef almak yerine, bu sorunun çözümünü için çaba sarf etmesi gerekiyor. Kendisi şikayet makamında değil, çözüm makamındadır.”

“BU İKTİDARIN ORTAĞININ, BU İKTİDARIN UYGULAMALARINI HALKA ŞİKAYET ETME HAKKI OLAMAZ”

 Cumhur İttifakının diğer ortağı MHP’nin milletvekili Sayın Baki Ersoy da ,“Ticaretin göz bebeği Sevdamız Kayseri'nin Vergi Müfettişliği Başkanlığının kaldırılarak Konya'ya bağlanmasını doğru bulmuyorum. Bu karar Kayseri'mize yapılan büyük bir haksızlıktır” diyerek haklı bir tepki ortaya koyuyor. Sadece bu mu? AKP iktidarları döneminde Kayseri’den birçok şey alınarak başka kentlere verildi.  Kayseri’nin bu haksızlığa tepki göstermesi gerekiyor mu? Evet…  Tepki haklı ama uygulama yanlış… Bu iktidarın ortağının, bu iktidarın uygulamalarını halka şikayet etme hakkı olamaz. Siz şikayet makamında değilsiniz, siz çözüm makamındasınız. AKP milletvekilleri de MHP milletvekilleri de iktidar ortağı olduklarını unutmuşlar, kendi uygulamalarını halka şikayet ediyorlar. Halk sizi sorunlara çözüm bulun diye iktidara getirdi, sorunları halka şikayet edin diye değil. İktidar ortaklarının, iktidar eli ile Kayseri’ye yapılan haksızlığı halka şikayet etmesi ucuz popülizminden başka bir şey değildir.”