CHP İLE YENİDEN REFAH PARTİSİ ARASINDA İSTANBUL SÖZLEŞMESİ DÜELLOSU

CHP İLE YENİDEN REFAH PARTİSİ ARASINDA İSTANBUL SÖZLEŞMESİ DÜELLOSU
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Önder Narin, "İstanbul Sözleşmesi'ne karşı çıkanlar tacizci ve tecavüzcüdür" diyen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Narin, daha sonra yaptığı açıklamada CHP'yi, "Halkın değerlerinden kopuk olmakla" suçladı.
ÖZER: CHP HALKIN TA KENDİSİDİR... 
Narin'in bu açıklamasına CHP'den sert yanıt geldi. CHP İl Başkanı Ümit Özer, "Halkın değerlerinden kopuk olanlar, kadınlar öldürülmesin diye çırpınanlar değil, tarikat yurtlarında çocuklara tecavüz edilirken başını kuma gömen, kadınları ötekileştiren çağ dışı zihniyettir. Cumhuriyet Halk Partisi halktan ve değerlerinden kopuk değil halkın ta kendisidir." dedi.
NARİN: ERKEK, ERKEKLİK SIFATINI KAYBEDİYOR 
İstanbul sözleşmesinime karşı olduklarını ifade eden Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Önder Narin, "Baba çocuğuna, ailesine hükmedemiyor, erkek erkeklik sıfatını kaybediyor, kadın sadece bireysel çıkarları üzerine kurulmuş robot haline getiriliyor ve kadına şiddeti artırıyor. Zararlı İstanbul Sözleşmesini iptal edip önümüze bakmamız gerekiyor. " diye konuştu. 
NARİN'DEN CEVAP! 
Özer''e, cevap veren Narin ise şu ifadeleri kullandı: Yıllardır kadınlarımızın başörtüsüyle uğraşan onları öcü gibi gören zihniyet nasıl ki tasvip edilemezse, kendisine emanet edilen çocuklara istismarda bulunanlarda asla tasvip edilemez. Bizler sadece kendi doğrularımız üzerine değil halkın değerleri üzerine siyaset yapıyoruz. Adında halk olmasına rağmen halkın gönlüne giremeyen partiler adının hakkını vermiş olsalardı yıllardır iktidardan bu kadar uzakta kalmazlardı. 
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ NEDİR?
11 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul’da gerçekleşen Avrupa Konseyi Bakanlar Kurulu toplantısında imzaya açılan İstanbul Sözleşmesi’nin resmi adı, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi. İlk olarak Türkiye'nin imzaladığı sözleşme, 10 ülkenin onayıyla 2014 yılında yürürlüğe girdi ve Mart 2019 itibariyle 33 devlet ve Avrupa Birliği tarafından da onaylandı.
İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ NELERDİR?
İstanbul sözleşmesi; Kadınların güçlendirilmesi yolu dahil, kadın ile erkek arasındaki temel eşitliği teşvik etmek, taraf devletlerin yetkililerine, görevlilerine, kurum ve kuruluşlarına kadına yönelik şiddetle mücadele yükümlülüklerine uygun davranmalarını sağlamaları, cinsiyete duyarlı politikalar geliştirmeleri, şiddeti önlemede ve mücadelede bütüncül politikaların uygulanması, Kadına yönelik şiddetle mücadele alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütleriyle etkin işbirliği tesisi, özel sektör ve medyanın kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla politika hazırlamalarını teşvik etme konularını içeriyor.