CHP'den 'OHAL'e artık yeter, demokrasi istiyoruz' eylemi

CHP'den 'OHAL'e artık yeter, demokrasi istiyoruz' eylemi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri’de “OHAL’e artık yeter, kaldırılsın, demokrasi istiyoruz” çağrısı yaptı. CHP’nin pazar günü yapılan kongresinde Kayseri’de ilk kadın başkan olarak seçilen Ümit Özer de kent meydanında ilk eylemine imza attı.

 CHP teşkilatları Kayseri’de OHAL kaldırılsın eylemi yaptı. Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen partililer adına basın açıklamasını CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer yaptı. Açıklamasında ülkenin 18 aydır OHAL ile yönetildiğini ifade eden Özer, “Darbe ve darbecilerle mücadele bahanesiyle başlayan OHAL, gelinen süreçte iktidar partisinin karşısında duran tüm muhalif kesimlere yönelik bir sindirme operasyonuna dönüşmüştür. AKP iktidarı ilk günden bu yana darbecilerle mücadele değil, tek adam düzeninin karşısında demokrasiden yana olan kesimlerle mücadele etmektedir. Her geçen gün baskının sınırları genişlemekte ve sağcı solcu ayırmadan toplumun büyük bir kesimi terörist olarak suçlanmaktadır. Toplumda açılan çatlaklar derin çukurlar haline getirilmektedir.  İktidara gelirken OHAL’i kaldırma vaadiyle yola çıkanlar, bugün OHAL’den beslenen baskı rejimini KHK’lar eliyle kuran bir yapı haline gelmiştir. Demokrasiden giderek uzaklaşılmaktadır. OHAL altında gidilen referandum da mühürsüz seçim olarak tarihe geçmiş, milli iradenin gaspı alenileşmiştir. Hükümetin baskıları tüm kurumları sarmıştır. İktidar partisinin FETÖ ile el ele vatanseverlere kumpas kurduğu yıllarda, bu terör örgütü ile mücadele eden ve bu yüzden cezalandırılan gazeteciler, siyasiler ve akademisyenler gibi yurttaşlara, bugün FETÖ yaftası vurulmaya çalışılmaktadır” şeklinde konuştu.

“TÜM KESİMLERİN KENDİLERİNİ İFADE EDECEĞİ BULUŞMAYI SAĞLAYACAĞIZ”

 OHAL, KHK’larının toplum üzerinde sallanan bir kılıç olarak, seslerini yükseltmek isteyen tüm kesimlere yönelik bir silah halini aldığını öne süren CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, şu ifadeleri kullandı: “Kış lastiği ve epilasyon merkezleriyle ilgili düzenlemeler dahi, KHK konusu yapılırken, demokratik kitle örgütlerinin, gazetelerin, dergilerin kapatılması iktidarın övündüğü icraatları olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkemizin dünyadan soyutlanmış bir diktatörlüğe evrilmesine ve evrensel hukuk kurallarından koparılmasına seyirci kalmayacağımızı bir kez daha altını çizerek ifade ediyoruz. CHP olarak çağrı yapıyoruz, 15 Ocak 2018 günü Ankara’da düzenlenecek OHAL Forumu ile sivil darbenin ülkemizde açtığı derin yarayı bir kez daha haykırarak  ve tek adam rejimine karşı duran, demokrasiden yana tüm kesimlerin kendilerini ifade edeceği bir buluşmayı sağlayacağız. Bu olağanüstülüğü normalleştirmeye çalışanlara karşı CHP, demokratik kitle örgütleri ve sendikalar olarak bir kez daha ifade ediyoruz; OHAL’e artık yeter, OHAL kaldırılsın, demokrasi istiyoruz”

Haber/Foto: Cafer ZENGİN