CHP'den Başkan Palancıoğlu'na, belediye önünde TC tepkisi

CHP'den Başkan Palancıoğlu'na, belediye önünde TC tepkisi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP İl yönetimi Melikgazi Belediyesi önünde tabelaya TC’nin eklenmesi için eylem yaptı. CHP Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Hali Yağmur’un, Meclis toplantısında Başkan Palancıoğlu’na, bu yönde öneride bulunduğu, ancak Palancıoğlu’nun, “TC Maliyeti arttırır” yanıtı vermesinin ardından bu yöndeki tepkiler de artı. CHP İl Başkanı Ümit Özer ve beraberindeki partililer, belediye hizmet binası önünde bir araya gelerek, Palancıoğlu’na tepki gösterdi.

"İZMİR BELEDİYESİNDEN TC İBARESİ VAR"

İl Başkanı Ümit Özer, “Siz tabelalarınıza bedeli kanla, canla ödenen Türkiye Cumhuriyeti ibaresini ekleyin biz bunun ekonomik yükünü karşılarız” dedi. Özer, “Bugün burada birileri için önemsiz bizim için önemli bir konu için toplanmış bulunuyoruz. Evet belediyelerimizin tabelasında Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin yer alması birilerine göre önemsiz, birilerine göre maliyeti yüksek bir konu olabilir ama Türkiye Cumhuriyeti’nin ne pahasına kurulduğu bilen, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Cumhuriyet Halk Partili bizler için bu konu es geçilmeyecek, ötelenmeyecek ciddi bir konu. Bu konu Türkiye Cumhuriyeti’ne nereden baktığınızı gösteren hayati bir konu. Melikgazi Belediyesi Meclis üyesi arkadaşlarımız geçtiğimiz günlerde Belediyenin tabelasında Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin yer alması konusunda bir talepte bulundu. Bu talep karşısında aldıkları yanıt ise gerçekten düşündürücüydü. Zira Belediye Başkanı Sayın Palancıoğlu, maliyeti gerekçe göstererek bu talebi reddetti. Sonrasında ise Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Büyükkılıç, gazetecilerle yaptığı toplantıda İzmir örneğini vererek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde olmadığını söyledi. Sayın Başkana kim bilgi verdi bilmiyoruz ama bu bilgi yanlış. Çünkü dağlarında çiçekler açan İzmir’in Belediyesi’nde Türkiye Cumhuriyeti ibaresi var. Zaten bizim konumuz İzmir değil, Kayseri belediyelerinin Türkiye Cumhuriyeti ibaresine olan yaklaşımıdır. Bu fotoğrafların ardından Sayın Büyükkılıç’tan vakit kaybetmeden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti ibaresini Büyükşehir Belediyesi’nin tabelasına eklemesini bekliyoruz. Yine Sayın Başkan Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin hiçbir zararı olmadığını, gündemi meşgul etmemesi gerektiğini söylüyor. Biz de gündemi bu konuyla meşgul etmek taraftarı değiliz, Kayseri belediyelerimiz başta da Büyükşehir Belediyemiz tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresini eklerler ortada sorun filan kalmaz. Altını tekrar kalın çizgilerle çiziyorum, konunun bu kadar gündem olmasının sebebi Türkiye Cumhuriyeti ibaresine karşı gösterdikleri dirençtir.” şeklinde konuştu.

“KAYSERİ’NİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN ETKİN BİR MUHALEFET ÇABASI İÇİNDEYİZ”

Açıklamasında, “Evet biliyoruz ki, belediyelerimiz ciddi bir borç yükü altında. Öyle ki halef selef AKP Belediye Başkanlarının satır arasında birbirini suçladığı ciddi bir borcu var. Ve bu borcun arkasında da Kayseri’nin 70 yıl sonrasını planlıyoruz masallarıyla Kayseri’ye çözümsüz sorunlar bırakan geçmiş dönem belediye başkanlarının vizyonsuz çalışmaları bulunuyor.” ifadelerini kullanan Özer, “Ama bunların hiçbiri belediyelerimizin tabelalarına Türkiye Cumhuriyeti ibaresini eklememesinin gerekçesi olamaz. Biz borç yükü altında, tabelasına Türkiye Cumhuriyeti ibaresini ekletemeyecek kadar zorda olan belediyelerimize açık çağrıda bulunuyoruz. Siz tabelalarınıza bedeli kanla, canla ödenen Türkiye Cumhuriyeti ibaresini ekleyin biz bunun ekonomik yükünü karşılarız. Tekrar ediyorum eğer sorun maliyet sorunu ise Cumhuriyet Halk Partisi olarak, uğruna canlar verdiğimiz, büyük bedeller ödediğimiz Türkiye Cumhuriyeti için her türlü bedeli ödemeye hazırız. Bunun için buradayız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Kayseri’nin sorunlarının çözümü için etkin bir muhalefet çabası içindeyiz. Kayseri ile ilgili atılan her olumlu adıma destek olacağımız gibi sorunların çözümü için belediye meclislerinde Kayseri lehine adımlar atacağız. Umarım iyi niyetimiz, Kayseri için mücadelemiz çoğunluğa sahip olan parti tarafından da anlaşılır, Kayseri kazanır.” Diğer yandan bazı partililer ellerinde "TC Melikgazi Belediyesi" yazan dövizler ve "İzmir Belediyesi'nde de TC yok" diyen Büyükkılıç'a da İzmir Belediyesi'nin tabelasının yer aldığı fotoğraflarla seslendi.