Chp'de Kazım Yücel'e Adaylık Teklifi Götüren İsim Ortaya Çıktı!

Chp'de Kazım Yücel'e Adaylık Teklifi  Götüren İsim Ortaya Çıktı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP’de, AK Parti ile ittifak sonrasında Kocasinan’dan aday gösterilmeyen Kazım Yücel’e, İYİ Parti, CHP ve Saadet Partisinden adaylık teklifleri geldiği ortaya çıkmıştı. Bu konuda 38 Kent TV’de Kent Meydanı programına katılan CHP Milletvekili Çetin Arık ise Yücel’e, CHP’den teklifi kimin götürdüğünü sormuştu. İşte o isim ortaya çıktı. Yücel’e adaylık teklifi götüren isim partinin Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gonca Yelda Orhan olduğu ifade edildi.

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gonca Yelda Orhan, İYİ Parti ile CHP’nin oluşturduğu Millet ittifakının Kayseri’de başarılı sonuç alacağına inandığını söyledi.

MHP’de aday gösterilmeyen Kazım Yücel konusunda da açıklama yapan ve Yücel’in aday gösterilmemesinin “hata olduğunu” belirten Orhan, “Kazım Yücel ile siyasi bir görüşmüşlüğümüz var, ama bunun haricinde yılların verdiği dostluğumuz da var. Ben bu teklifi kendisine götürdüm. Çünkü MHP’nin artık aday çıkartamayacağını, Kazım Yücel isminin de Kocasinan’da bir markalaşma yönünde olduğu için bizim partimizden aday olup olmayı düşünüp düşünmediğini, düşünürse de CHP için kendisi için bir onur kaynağı olacağını söyledim” diye konuştu.

 MHP’li Kazım Yücel’in kendisine “CHP’den aday olmak son derece onurlu bir davranış olur” dediğini ifade eden Orhan, şunları söyledi, “Kendisi bana partimde kalmayı düşünüyorum, dedi. Yanımızda Kocasinan ilçe yöneticilerimiz de vardı. Bu konu ile ilgili birkaç kez daha görüştüğümüzde ‘MHP’de kalacağını’ ifade edince ben bu olayın daha fazla üzerine gitmek istemedim. Olayları biraz daha akışına bıraktım. Bu durum olgunlaşmadığı için ben bunu genel merkeze ya da il başkanlığına taşıma gereği duymadım. Mecliste bütün partilerin sesi oldu. CHP’ye de yakışacağını düşündüğüm bir arkadaşımızdı. Olmasını çok isterdim. Olmayınca da biz konuyu kapattık” dedi.

 “MHP’DE YÜCEL’İN ADAY GÖSTERİLMEMESİ BÜYÜK HATA”

 “Kazım Yücel’in cumhur ittifakı içerisinde aday gösterilmemesi büyük hata” ifadeleri ile de dikkat çeken Orhan, “Ben isterdim ki Kazım Yücel beyin millet ittifakı içerisinde yer alsın. Kayseri’ de başarılı bir ittifak adayı olacağına inanıyordum. Onun için zaten bu teklifi götürdüm. Meclis üyeliği dönemlerin de ara ara CHP’yi düşünmez misiniz diye söylemiştim” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)