CHP 'ASLI GİBİDİR' LİSTESİNİ MERCEK ALTINA ALDI!

CHP 'ASLI GİBİDİR' LİSTESİNİ MERCEK ALTINA ALDI!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tartışmalı villa parselleri ile ilgili kamuoyuna yansıyan isim listesi doğru mu, bazı çevrelerce iddia edildiği gibi saklanan isimler var mı? Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden isim listesini alan CHP’li yetkililer, o isimleri kamuoyuna yansıyanlarla kıyasladı.Kayseri Bağları Kooperatifine daha sonra bireysel dahil olan ve 221 hissenin 115’ini alan 103 kişi merak konusu olmuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ‘kıyak’ villa parselleri şeklinde yorumlanan ihalesiyle ilgili kamuoyunda tartışmalar sürüyor. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li Grup Başkanvekili Özgür Özer ve partinin Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yarımcısı Niyazi Ünalmış, bir kez daha belediyeye başvurarak, gelinen son durum hakkında geçtiğimiz Cuma günü bilgi almıştı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk ile görüşen ikili, süreci masaya yatırmış,  Öztürk de, müfettiş incelemesinin sürdüğünü ve yaklaşık 10 gün içinde raporun hazır olmasının beklenildiğini ifade etmişti. Büyükşehir Belediyesi’nin, Talas ilçesi Reşadiye Mahallesindeki 221 villa parseli için gerçekleştirdiği ihale ile ilgili tartışmaların ve müfettiş raporunun nasıl sonuçlanacağı merak edilirken, CHP’liler,  görüşmede Kayseri Bağları Kooperatifine daha sonra bireysel dahil olan ve 221 hissenin 115’ini alan 103 kişi ile ilgili iddiaları da sormuştu. Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk’ün, bu konunda “Aslı gibidir” mühürlü isim listesini CHP’li yetkililere verdiği belirtilirken, CHP’nin de “Kamuoyuna gerçek liste verilmesi, bazı isimler gizlendi” yönündeki iddiaları araştırmak için çalışma başlattığı ifade edilmişti. CHP’nin ilgili birimlerinin yaptığı inceleme sonrasında kamuoyuna yansıyan isim listesi ile Büyükşehir Belediyesi’nde alınan isim listesinin yapılan kontroller sonrasında eşleştiğinin tespit edildiği ifade edildi. Bu konuda haber merkezimize konuşan CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış, “Listeyi kontrol ettik. Kamuoyuna yansıyan liste ile eşleşiyor” dedi.

İNCELEMEYİ 16 YILDIR BELEDİYEDE GÖREV YAPAN ACER YÜRÜTÜYOR

Diğer yandan Büyükşehir Belediyesi, bu konuda Büyükşehir müfettişi dışında dışarıdan başka birinin inceleme yapması yönünde talepte bulunmadı. Tartışmalı ihale sürecini yaklaşık 16 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nde Teftiş Kurulu Başkanı olarak görev yapan Ahmet Acer yürütüyor.  Raporun nasıl sonuçlanacağı merak edilirken, Başkan Memduh Büyükkılıç’ın da hazırlanacak rapora göre hareket edeceği ve istifalarla, ihale iptalinin de gündeme gelebileceği konuşuluyor.