CEMEVİNDE AŞURE GÜNÜ

CEMEVİNDE AŞURE GÜNÜ
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği tarafından Muharrem Ayı nedeniyle Aşure Günü düzenlendi. Dernek Başkanı Sadık Genç, birlik mesajları verdi. Genç, ayrıca “Cemevlerinin hukuki statüleri derhal uygulamaya konmalıdır” çağrısı yaptı.

Kayseri’de Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Vakfı tarafından Melikgazi ilçesi Battalgazi Mahallesi’nde bulunan Cemevinde Aşure Günü düzenlendi. Cemevi bahçesinde düzenlenen aşure günü yoğun ilgi gördü. Bazı kurum, siyasi parti ve STK temsilcilerinin de katıldığı aşure gününde Alevi dedeleri Muharrem ayı ve oruç hakkında katılımcılara bilgi verdi. Daha sonra edilen Aşure duasının ardından davetlilere aşure ikram edildi.

“ALEVİLER HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSMAYACAK”

 Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Vakfı Başkanı Sadık Genç, Muharrem ayı ve aşure günü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada birlik mesajları verdi. Kerbela’da Hz. Hüseyin ve beraberindekilerin haksızlık karşısında susmadıklarını ve bu uğurda ölüme gidip, şehit olduklarını belirten Genç, “Dünyanın hangi coğrafyasında olursa olsun, nerede bir acı ve nerede bir zulüm varsa orası bizim için Kerbeladır. Biz Aleviler, geçmişte olduğu gibi bugünde haksızlık karşısında duracağız ve susmayacağız. Her zaman mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Aleviler her zaman kardeşlikten, birlikten yana olmuşlardır. Bunun yanında bize yönelik yapılan haksızlıklara yönelik de yasal mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

“CEMEVLERİNİN HUKUKİ STATÜLERİ DERHAL UYGULAMAYA KONMALIDIR”

Alevilerin tarih boyunca sevgi, kardeşlik ve muhabbet dilinden vazgeçmediklerini kaydeden Başkan Genç, “Yurttaşların inanç özgürlüğü kapsamında korkusuz ve güven içinde yaşamaları için devlet gerekli önlemleri almalıdır. Bunun en güzel örneğini tarih boyunca birçok kez katliama uğrayan Alevi toplumu, yaşadıklarına rağmen hiçbir sevgi, barış, kardeşlik dilinden vazgeçmemişlerdir. Bugün de Alevi toplumumun arzusu, ülkemizde birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşamak ve ülkemizde ve tüm dünyada barış sevgi ve kardeşliğin hakim olmasıdır. Bu çerçevede Alevilerin ibadet mekanı olan Cemevlerinin de AİHM kararları doğrultusundaki hukuki statülerinin derhal uygulamaya koymasını istiyoruz” diye konuştu. Başkan Genç, ayrıca Aşure lokması ikramında kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

Haber: Cafer ZENGİN