'Cemaatlerden, vakıflardan torpille listeler oluşturulacak! Çalışma barışı bozulacak'

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AKP'nin toplumu bölen, adaletsiz politikalarına devam ettiğini dile getirdi. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun da AKP'nin 'Ben yaptım oldu' anlayışıyla hazırladığını belirten Ataş, söz konusu kanun teklifinin hem Meclise hem de öğretmenlere yapılmış büyük bir saygısızlık olduğunu dile getirdi.

'Cemaatlerden, vakıflardan torpille listeler oluşturulacak! Çalışma barışı bozulacak'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AKP’nin bu kanun teklifiyle öğretmenler arasındaki çalışma barışını bozacağını, öğretmeni, veli ve öğrenci gözünde ayrıştıracağına dikkat çeken Milletvekili Dursun Ataş, ayrıca, uzman öğretmen ve başöğretmenin sınavlarının kim tarafından ve nasıl yapılacağının da belirsiz olacağını vurgulayarak, “Cemaatlerden, vakıflardan referansla, torpille listeler oluşturulacak, aynı işi yapan öğretmenler ayrı ayrı ücret alacak” dedi.
İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, “Bu kanun teklifinde, 700 bin civarında yani 55 ülkenin nüfusundan daha fazla olan atama bekleyen öğretmenlerimiz yok, ucuz iş gücü olarak görülen özel okul öğretmenleri yok, 100 bin ücretli öğretmenin sorunları yok, sözleşmeli öğretmenlere kadro yoktur, öğretmenlerin toplu sözleşme hakkı yok, 3600 ek göstergenin tüm öğretmenlere verilmesi yok” ifadeleri ile de dikkat çekti. 

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi üzerine söz aldı. Kanun teklifinin öğretmenlerin sorunlarını çözmekten uzak olduğunu dile getiren Ataş, öğretmenler arasında ayrımcılığın ortaya çıkacağını da ifade ederek, AKP’yi uyardı. 
"BU KANUN TEKLİFİ HEM MECLİSE HEM DE ÖĞRETMENLERE YAPILMIŞ BÜYÜK BİR SAYGISIZLIK"
“Bu kanun teklifi hem Meclise hem de öğretmenlere yapılmış büyük bir saygısızlıktır” diyen Ataş, 12 maddelik kanun teklifi ile öğretmenliğin değersizleştirileceği dile getirdi.  Adaletsizliklerin daha da artacağını kaydeden Milletvekili Dursun Ataş, “Öğretmenlik mesleği kutsal bir meslektir. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ‘Öğretmenlerimiz yeni neslin mimarlarıdır’ Bir millet ancak öğretmenleri kadar güçlüdür. Bu nedenle, öğretmenlerimize reva görülen bu meslek kanunu kabul edilemezdir. 12 maddelik teklif hiçbir meslek kanununa yakışmayacak şekilde eksiktir. Tek adam sisteminin yansıması olarak her kanunda gördüğümüz Meclis 3-5 madde çıkarsın, gerisini Cumhurbaşkanına, bakanlığa bırakasın anlayışı ne yazık ki bu meslek kanununda da görülmektedir” dedi.
"AKP 'BEN YAPTIM OLDU' ANLAYIŞINA DEVAM EDİYOR"
Kanun teklifi hazırlanırken öğretmenlerin, sendikaların, akademisyenlerin ve eğitimin diğer paydaşlarının fikirlerinin dahi alınmadığını vurgulayan Milletvekili Dursun Ataş, AKP’nin “Ben yaptım oldu.” anlayışına devam ettiğini söyledi. Ataş, “Bu anlayışıyla hazırlanan millî eğitimimiz açısından yeni sıkıntılara yol açacak bu kanun teklifinin önümüze getirilmesi Başöğretmen Atatürk'ün yeni nesilleri emanet edecek kadar yücelttiği öğretmenlik mesleğinin AKP tarafından değersizleştirilmesidir. Bu kanun teklifi hem Meclise hem de öğretmenlere yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Bu ucube partili Cumhurbaşkanlığı sistemi değişmeden, eğitimi yandaş nesil yetiştirme aracı gören anlayışla ne öğretmenlerimizin sorunu çözülebilir ne de millî bir eğitim politikası izlenebilir” diye konuştu.
"CEMAATLERDEN, VAKIFLARDAN REFERANSLA, TORPİLLE LİSTELER OLUŞTURULACAK"
AKP’nin bu anlayışının öğretmenler arasındaki çalışma barışını bozacağını, öğretmeni, veli ve öğrenci gözünde ayrıştıracağına dikkat çeken İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şunları söyledi:  Kanun teklifinin görüşülen bu maddesi öğretmenlik mesleğinin tanımını yapmış, öğretmenlik mesleğinin kariyer basamaklarıyla mesleğe hazırlığı açıklamıştır. Öğretmenlik mesleğinin kariyer basamakları: aday öğretmen, öğretmen, uzman öğretmen ve baş öğretmen olarak ayrılmaktadır. Yani öğretmenlerin sözleşmeli, kadrolu, ücretli diye ayrıştırılması yetmiyormuş gibi, şimdi de yeni bir ayrıştırma yapılmaktadır. Bu düzenleme, çalışma barışını bozacak, öğretmeni, veli ve öğrenci gözünde ayrıştıracak, öğretmene dair haksızca “yeni öğretmen” “iyi öğretmen” “kötü öğretmen” ayrımı oluşacak, bu ayrım, okulun öğrencisinden velisine kadar tüm öznelerini bölecektir. Ayrıca, uzman öğretmen ve başöğretmenin sınavlarının kim tarafından ve nasıl yapılacağı belirsizdir. Cemaatlerden, vakıflardan referansla, torpille listeler oluşturulacak, aynı işi yapan öğretmenler ayrı ayrı ücret alacaktır.
"KANUN TEKLİFİNDE, 700 BİN CİVARINDA YANİ 55 ÜLKENİN NÜFUSUNDAN DAHA FAZLA OLAN ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLERİMİZ YOK"
Meclis’teki dikkat çeken konuşmasında, “Türkiye'de AKP Hükümetinin iktidara geldiği 2002 yılından bugüne tam 17 kez eğitim sistemi değişmiş, 8 kez de Millî Eğitim Bakanlığı değişmiştir. Ancak eğitim her geçen gün daha da kötüye gitmiş, öğretmenlik mesleğinin itibarı yirmi yılda ayaklar altına alınmıştır” ifadeleriyle de dikkat çeken İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, “Şimdi ‘müjde’ diye yapılan bu 12 maddelik kanun teklifiyle hangi sorun çözülecektir; eğitimin niteliği mi artırılacak, öğretmenlerin sorunları mı çözülecek yoksa mesleğin itibarı mı artırılacaktır?” diye sordu.
İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, “Bu kanun teklifinde, 700 bin civarında yani 55 ülkenin nüfusundan daha fazla olan atama bekleyen öğretmenlerimiz yoktur, ucuz iş gücü olarak görülen özel okul öğretmenleri yoktur, 100 bin ücretli öğretmenin sorunları yoktur, sözleşmeli öğretmenlere kadro yoktur, öğretmenlerin toplu sözleşme hakkı yoktur, yöneticilikte kayırmacılığa son verecek bir düzenleme yoktur, öğretmen atamadaki adaletsizliğe yol açan mülakat sisteminin kaldırılması yoktur, zorunlu hizmet bölgelerinin teşvik edilmesine dair bir madde de yoktur, öğretmenlere yönelik şiddet sorununa çözüm yoktur, eğitimin asli unsuru olan öğretmenlerimize 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir maaş ikramiye verilmesi yoktur, 3600 ek göstergenin tüm öğretmenlere verilmesi yoktur, hizmet içi eğitim yoktur, nöbet ücreti yoktur, eş durumundan tayin hakkı yoktur, il emri tayin hakkı verilmesi yoktur, norm kadro sorununa çözüm yoktur; kısacası, bu kanun teklifinde eğitim sisteminin ve öğretmenlerin hiçbir sorununa çözüm yoktur” dedi.
"BU KANUN TEKLİFİ GERİ ÇEKİLMELİ TÜM PAYDAŞLARIN GÖRÜŞÜ ALINARAK ÖĞRETMENLERE YAKIŞIR ŞEKİLDE SORUNLARI ÇÖZECEK KAPSAMLI BİR MESLEK KANUNU HAZIRLANMALI"
Şehit öğretmenleri de Meclis’te saygıyla anan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, “Milletimizin geleceğini emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin sorunlarını çözmek hem milletimize karşı sorumluluğumuz hem de bizleri de yetiştiren öğretmenlerimize vefa borcumuzdur. Bu nedenle, bu özensizce hazırlanmış kanun teklifinin geri çekilerek tüm paydaşların görüşü alınarak öğretmenlerimize yakışır şekilde sorunları çözecek kapsamlı bir meslek kanunu hazırlanması gerekmektedir. Bu vesileyle de şehit öğretmenlerimiz Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz, Neşe Alten, Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.