Çelik ve Demir arasında ballı sohbet

Çelik ve  Demir arasında ballı sohbet
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı  Mustafa Çelik, “Ulaşım, ekmek ve suda, Kayseri olarak  Türkiye ortalamasının çok altında, en kaliteli suyu, ekmeği ve taşımacılığı diğer illerden aşağı yapıyoruz” dedi. Diğer yandan MHP’li Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir ile Başkan Çelik’in, yufka ve ballı sohbeti de dikkat çekti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri’de vatandaşların en kaliteli ekmeği en uygun fiyata yediğini söyledi. Belediye olarak ürettikleri 200 gr en kaliteli ekmeği 60 kuruştan satışa sunduklarını dile getiren Çelik, “Bizim gibi 200 gr halk ekmeği 60 kuruştan veren bir Adana var. Olağanüstü bir şey olmadığı sürece zam yapmayı düşünmüyoruz” dedi.

Bunun yanında otobüs fiyatlarına da zam yapmayacaklarını kaydeden Çelik, Başkanlık ettiği Büyükşehir Meclisi’nde yaptığı açıklamada, zammı önlemek için de halk otobüslerine destek verdiklerini açıkladı. Çelik, “Taşınan yolcu başına  özel halk otobüslerine destek veriyoruz. Sadece yılın  ilk 10 ayında 99 .7 Milyon TL gelir elde ettik, ama 132 Milyon halk otobüslerine para ödedik. Yani 32 milyon lira belediyeden artı para gitti. Yolcu başına 53 kuruş destek veriyoruz. Bu ne demek? Eğer destek vermezsek bu fiyat artacak. Otobüste de belediyemiz Türkiye’deki en uyguna taşıyan illerin başında geliyor.” şeklinde konuştu.

Belediyelerin vatandaşlarla hizmetlerde direk muhatap olduğu 3 ana temel hizmetin olduğunu ifade eden Çelik, “Bunlar toplu taşıma, su ve ekmek. Bu 3’ünde de Kayseri Türkiye ortalamasının çok altında en kaliteli suyu, ekmeği ve taşımacılığı diğer illerden aşağı yapıyor.” dedi.

Diğer yandan MHP Grubu adına konuşan Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir de Başkan Çelik’e teşekkür etti. Çelik’e, Özvatan balını öneren Demir, “Çok güzel görünüyorsunuz.  Hizmetlerden ve gösterdiğiniz performansınızdan dolayı da size Özvatan balının takviye edeceğini düşünüyorum. Şahsınız da çok hoş duruyorsunuz, işiniz rast gelsin. Ulaşımla ilgili bazı ilçeler ve Özvatan’la da ilgili ücretler yüksek” diye konuştu. Çelik de “İnşallah sırayla oralara da geleceğiz” yanıtını verdi. Haber: Cafer ZENGİN