Çekirdekli senet dolandırıcılığı!

Çekirdekli senet dolandırıcılığı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yeşilhisar’daki çekirdek üreticilerinin başı dolandırıcılarla dertli. Yaklaşık 2 yıl önce üreticilerden aldığı ve piyasa değerinin 20 Milyon TL olduğu ifade edilen çekirdeklerin parası ödemeden ilçede açtığı iş yerini kapatıp, kayıplara karışan toptancının, bu kez de sahte senetlerle gün yüzüne çıktığı belirtildi. Kendi elleri ile yazdığı ve çiftçilerin imzalarını taklit ettiği ifade edilen dolandırıcıların, bu yolla çiftçiden para talep ettiği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak bilgi aldığımız çiftçiler, ilçede yaklaşık 100 kişiye bu yönde sahte senetlerin gönderildiğini belirtti. Dolandırıcı kişilerin, senetlerde çiftçilerin imzalarını taklit ettiğini belirten Yeşilhisarlı üreticiler, “Bizim bu şahıs ve arkadaşları ile başımız dertte. Yaklaşık 2 yıl öncede aldığı ayçiçeklerinin parasını vermedi. Yeşilhisar ilçesinde bulunan ay çekirdeği eleme ve işleme tesisinde çiftçilerden yaklaşık değeri 20 milyon TL olan ay çekirdeğini alan bu şirketin sahibi çiftçilere o dönem ödeme yapmayıp, yaklaşık 500 çiftçiyi mağdur etti. 2 yıldır sesi çıkmıyordu. Şimdi de sahte senetlerle çiftçiden para talep ediyor. Kimisinden 15 bin,  kimisinden de 19 bin gibi değişen oranlarda sahte imzalı senetlerle para talep ediliyor. Çiftçiler kandırılmak isteniyor. Ne alırsak, ne koparırsak kar anlayışı içinde dolandırıcılar.

Bu şirketin yetkilileri, o dönem Kayseri’deki bürosunu da kapatıp kayıplara karışmıştı. İnşallah bu kez yetkili kurumlar harekete geçer ve bu dolandırıcılardan hesap sorar.” şeklinde konuştu.

Diğer yandan söz konusu sahte imzalı senetlere çiftçilerin itiraz etmesi gerektiğini belirten bazı çiftçiler, “Bu konuda bilgi aldığımız avukatlar, eğer 5 iş günü içinde itiraz edilmezse senetlerin kabul edileceği anlamının ortaya çıkacağını belirtti. Bu nedenle kendilerine posta yoluyla senet ulaştıran bu dolandırıcıları çiftçilerimiz şikayet etmeli ve bu konuda yargı süreci başlatmalıdır.” dedi.

Haber: Cafer ZENGİN