Buyursun!

Buyursun!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Baki Ersoy’un, 38 Kent TV’de yaptığı açıklamaların yankısı sürüyor. Gazeteci Osman Çiftci’nin hazırlayıp, sunduğu Sansürsüz programında Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ersoy, Talas Belediye Başkanlığı’na adaylığı konusunda bir düşüncesinin olduğunu belirterek, “Siyasette kaybetmeyi sevmem. Büyükşehir’i kaybedeceğimizi düşündüğüm için değil, Talas’ı yüzde yüz alacağımızı düşünüyorum. Maddi manevi her şeyimi ortaya koyacağım. Ben diyorum ki, ben bu Talas’ı alırım” ifadelerini kullandı. Ersoy’un yaptığı bu yöndeki açıklamalara Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’dan da cevap geldi. Başkan Palancıoğlu, “Kim arzu ediyorsa buyursun. Biz çok rahatız. Yaptıklarımız da ortada” dedi.

 

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, bir süre önce Kayseri Olay’ın  “Ersoy nereye gidiyor?” başlığıyla gündeme getirdiği haberin ayrıntılarını 38 Kent TV’de anlattı. 18 Mart’ta yapılacak MHP kongresinde,  parti genel merkezinde görev almaması ve genel merkezin de olumlu bakması halinde Talas Belediye Başkanlığına aday olma yönünde düşüncesinin olduğunu ve konunun il divan kurulu toplantısında da konuşulduğunu ifade eden Ersoy, iddialı açıklamalar yaptı. Ersoy, “Talas’ı yüzde yüz alacağımızı düşünüyorum. Maddi manevi her şeyimi ortaya koyacağım. Ben diyorum ki, ben bu Talas’ı alırım. Benim için siyasi bir risk midir? İl başkanlığında dururum, milletvekili adayı olurum. Daha rahat, ama ben parti açısından, davamız açısından bir ses getirelim. 2004’te kaybettik 15 yıldır alamıyoruz. Ben realite koyuyorum, ortaya. Yönetim kurulu arkadaşlarım da bu görüşte. Baki Ersoy’u bir yere koyacaksanız koyun. Talas’ta  bu işi bitirelim. Bitiremezsek il başkanlığı olmuyor, kaybetmiş bir il başkanı oluyor.  Bu benim için bir risk. 37 yaşındayım Kayseri’de 4 yıldır il başkanlığı yapıyorum başımıza gelmeyen iş kalmadı. Bunun yanında Kayseri’de siyasette ilerleyen dönemlerde ciddi boşluklar olacak. Eğer bir işe soyunduysak, bunun sonunu getirmemiz lazım” dedi.

“DEMEK Kİ TALAS’A BAŞKA TÜRLÜ GİDECEĞİM”

Ersoy, programda “AK Partili Büyükşehir, Melikgazi ve Kocasinan Belediyeleri’ne ziyaretler gerçekleştirdiği, ancak Talas Belediyesi’ni ziyaret etmeme nedeni adaylık düşüncesi mi?” yönündeki soruyu da yanıtlayarak, “Mustafa Başkanı ararım, sorarım. O konuda parantez açtığımız için değil, kısmet olmadı. Demek ki başka türlü oraya gidip,  oturacağım” ifadelerini de kullanmıştı.

“BİZ ÇOK RAHATIZ, TALAS’TA YAPTIĞIMIZ İŞLERDE ORTADA”

Ersoy’un bu yönde yaptığı açıklamaların ardından gözler AK Partili Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na çevrildi. Palancıoğlu, 2017 yılı çalışmalarını değerlendirdiği ve aynı zamanda 2018 projelerini anlattığı basın toplantısında, Ersoy’un açıklamalarına yönelik olarak “Buyursun” dedi. Palancıoğlu, “31 Mart 2019 yılına kadar belediye başkanlığım devam edecek. Şu an erken olduğu için bir şey söylemek çok doğru değil. Özellikle partimizin yaklaşımı, 2019 yılında kimi aday gösterecek, nasıl hareket edecek? Onların açıklama yapmasıyla ortaya çıkacak. Tabi ki burada her parti bir aday gösterecek. Herkese hayırlı olsun. Kim arzu ediyorsa buyursun. Biz çok rahatız. Talas’ta yaptığımız işler de ortada. Bizimde partinin de yapacağı bir şey yok seçmen karar verecek. Seçmen neye karar verirse bizim başımızın üstüne “ dedi.