'Büyükşehir ve Akkışla Belediyeleri'nde kul hakkı yeniyor'

'Büyükşehir ve Akkışla Belediyeleri'nde kul hakkı yeniyor'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin de Akkışla’da yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamada belediyeye tepki gösterdi. Keskin, “Bizler, ‘haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.’ sözünü felsefe haline getiren insanlarız, hiçbir haksızlık karşısında susmamız mümkün değildir. Maalesef Kayseri Belediyelerinde ilginç uygulamalara tanık oluyoruz.  Büyükşehir Belediyesi’nde ve Akkışla Belediyesi’nde keyfi uygulamalar yapılmaktadır. İnsanlar düşüncelerinden dolayı hak etmedikleri durumlara maruz kalıyor ve mağdur ediliyorlar.” şeklinde konuştu.

“BAŞKAN MUSTAFA ÇELİK’E SORARIM BELEDİYE NE ZAMANDAN BERİ BAŞSAVCILIK GÖREVİ ÜSTLENİYOR?”

 Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde itfaiyede çalışan bir personelin siyasi düşüncesinden dolayı hedef alındığını savunan Keskin, “İşine son verilmek için fırsat bekleniyor. 15 Temmuz fırsatçılığı ile bu personel hemen FETÖ’cü listesine ekleniyor ve açığa alınıyor. Fakat FETÖ’cü yaftasını tutturamıyorlar.  FETÖ’cü yaftasını tutturamayınca ellerinde bir belge ve kanıt olmadan Belediye kendisine başsavcılık görevi yükleyerek Cumhurbaşkanı’na hakaretten personelin açığa alınma süreci devam ettiriliyor. Sayın Başkan Mustafa Çelik’e sorarım belediye ne zamandan beri başsavcılık görevi üstleniyor? Eğer bir hakaret varsa bu adliyenin görevidir. Bir belge ve kanıt olmadan sadece kişinin ikili ilişkilerine bakılarak belediye üzerindeki etkisiyle bir insanın 5 aya yakındır mağdur edilmesi kul hakkı değil midir? Vicdanınız sızlamayacak mı? Size şehir emanet ediliyor siz ise mahiyetinizde ki kişilerin mağduriyetini bildiğiniz halde 5 aya yakın bir süreçtir sessiz kalıyorsunuz.” şeklinde konuştu.

“SAYIN BAŞKAN BU KUL HAKKI DEĞİL Mİ, VİCDANINIZ SIZLAMIYOR MU?”

Akkışla’da da pazarcı Ersun Kahve’nin, ilçe pazarlarına AKP’li Belediye Başkanı Ali Ergül tarafından girişinin yasaklanması olayına da değinen Keskin,  “Bir örnekte Akkışla Belediyesi’nde yapılan uygulamaya verilebilir. Belediye Başkanı kendisini sosyal medyada eleştirdi diye pazarcılık yaparak geçinen bir şahsı tehditle Akkışla Pazarına girişini yasaklayabiliyor. Dikkatinizi çekerim hakaret değil sadece eleştiri ve bu eleştiride başkasının şahsına değil. Artık o kadar ileri gidiyorlar ki, ekmeğini kar-kış demeden, ilçe ilçe gezerek pazarcılıkla yaparak kazanmaya çalışan  bir kişiyi ekmeğinden etmeye çalışıyorlar. Sayın başkan bu kul hakkı değil mi, vicdanınız sızlamıyor mu? Bir an önce gerek Büyükşehir Belediye Başkanı,  gerekse Akkışla Belediye Başkanı bu keyfi uygulamalardan vazgeçmeli ve insanların mağduriyetlerine çözüm bulmalıdırlar.” dedi.