Büyükşehir, şehitler için anıt durak yapacak, CHP geçtiğimiz yıl bu yönde talepte bulunmuştu!

Büyükşehir Belediyesi 17 Aralık şehitleri için anıt durak yapıyor. Detaylar Kayseri Haberinde...

Büyükşehir, şehitler için anıt durak yapacak, CHP geçtiğimiz yıl bu yönde talepte bulunmuştu!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Büyükşehir Belediyesi 17 Aralık şehitleri için anıt durak yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 17 Aralık 2016 tarihinde Erciyes Üniversitesi önündeki durakta meydana gelen hain terör saldırısı sonucu şehit olan 15 askerimizin anısının anıt durakla yaşatılacağını söyledi.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 17 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşen hain terör saldırısında şehit olan 15 vatan evladı anısına anıt durak projesi hazırlandığını belirtti. Projenin patlamanın gerçekleştiği Talas Bulvarı üzerindeki Erciyes Üniversitesi durağının yerinde uygulanacağını ifade eden Başkan Çelik, şehitlerimizin anısının bu projeyle yaşatılacağını kaydetti. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına önümüzdeki hafta başlanacak olan anıt durak, şehitlerimizi temsil eden taş bloklardan oluşacak. Anıtı oluşturan 15 taş bloğun her birisine şehitlerimizin isimleri, doğum tarihleri ve doğum yerleri yazılacak. Taş bloklar arasında kalan bölümlere özel aydınlatma elemanları yerleştirilecek. Tüm anıt taşlarını kapsayan ve durak alanına saçak oluşturan son taşta ise gerçekleşen hazin olayı anlatan bir metin bulunacak. Oturma birimleri şehitlerimizin anısına saygı nedeniyle durak önünde değil yanında yer alacak. Kayseri'de 17 Aralık 2016 tarihinde izne çıkan 1. Komando Tugayı askerlerini taşıyan otobüse Talas Bulvarı üzerinde bombalı araçla haince saldırılmış ve terör saldırısında 15 askerimiz şehit olmuştu. 

21 Aralık 2016 tarihinde yani hain saldırıdan 14 gün sonra CHP Melikgazi ilçe yönetimi de Talas Bulvarı’nın isminin 'Şehit Komandolar' olarak değiştirilmesi ve bölgedeki kavşağa da 'Komondo Anıtı' yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe vermişti. Belediye Meclisi 10 Mart 2017’de konuyu görüşmüş ve yolun adının 'Şehit Komandolar' olarak değiştirilmesi teklifi, Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde kabul edilmişti. Şimdi de anıtın yapılması konusundaki talepte Büyükşehir Belediyesince yerine getirilmiş oldu. Kayseri Erciyes Taraftarlar Derneği eski Başkanı Mehmet İncialan da bir süre önce hain saldırının yapıldığı durakta açıklama yaparak, anıt durak yapılması talebinde bulunmuştu.

Diğer yandan Başkan Çelik, yaptığı bazı açıklamalarda daha önce böyle bir çalışmalarının olmadığını ifade etmişti. Kulislerde Çelik'in oluşan kamuoyu baskısının ardından geri adım attığı konuşuluyor.