Büyükşehir Meclisinde oldu: Çay bağlarındaki arkadaşlar birer tane yanına adam alsın! Bakın ne için!

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisinde, '2020-2021 dönemini kapsayan kış sezonunda Erciyes kayak merkezinde kullanılacak bilet fiyatlarının belirlenmesi talebi hususunda hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyon Raporunun görüşülmesi' sırasında dikkat çeken bir tartışma yaşandı.

Büyükşehir Meclisinde oldu: Çay bağlarındaki arkadaşlar birer tane yanına adam alsın! Bakın ne için!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisinde, ‘2020-2021 dönemini kapsayan kış sezonunda Erciyes kayak merkezinde kullanılacak bilet fiyatlarının belirlenmesi talebi hususunda hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyon Raporunun görüşülmesi’ sırasında dikkat çeken bir tartışma yaşandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, açıklanan yüzde 11,2 oranındaki enflasyon rakamından fazla yapılmak istenen zamma tepki gösterdi. Zammın yaklaşık yüzde 20 civarında olmasının doğru olmadığını ve bu nedenle yüzde 11,2 yani açıklanan enflasyon rakamını aşmaması gerektiğini belirten CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, bu oranı aşan zammı kabul etmeyeceklerini söyledi. 

‘KAYAK LÜKS SPORDUR, ALT GELİR GRUBUNUN YAPACAĞI SPOR DEĞİL’

Özer'e, yanıt veren AK Partili Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ahmet Tural, düşündüren bir cevap vererek, ‘Zaten kayak lüks spordur. Alt gelir grubunun yapacağı spor değil’ dedi.

‘ALT GELİR GRUBU DA YAPSIN’

Özer, ‘Biz alt gelir grubu da yapsın istiyoruz’ dedi. Bunun üzerine Tural, ‘O zaman çay bağlarındaki arkadaşlar birer tane yanına adam alsın’ şeklinde, düşündüren ifadeler kullandı. 
İşte ikili arasında Meclis'te yaşanan o tartışma:

ENFLASYON 11,2 AÇIKLANDI ONUN ÜZERİNDE ZAMMI KABUL ETMİYORUZ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, ‘Eski fiyatlarla yeni fiyatlar arasındaki fark yüzde ne civarlarda. Enflasyon oranını Bakan açıkladı yüzde 11,2 diye. Yüzde 11,2 ‘nin üzerdeki zammı kabul etmiyoruz. Reddediyoruz

YÜZDE 50'YE KADAR ÇIKARMA ŞANSIMIZ VAR

AK Partili Plan ve Bütçe Komisyon BaşkanıAhmet Tural: Siz reddedebilirsiniz. Bu yasal bir zorunluluk değil. Enflasyonu yeniden derleme oranları bazı maddelerde veya bazı durumlarda geçerlidir. Zaten geçen yıl düşüktü bu rakamlar. Bizim bunu yüzde 50’ye kadar çıkarma hakkımız ve şansımız da var. Yani Bakanlar Kurulu, mevzuatlık, bir durum değil. 

Özgür Özer: Enflasyonun üzerine çıkmayalım.

Ahmet Tural: Yarın bir gün Aralık ayında Plan Bütçeye para aktarıldığıda da belediye niye bu kadar para aktarıyor? diyorsunuz.
Özgür Özer: Tasarruf yapılmıyor. Tasarrufla hizmet yapılabilir. Biz buna inanıyoruz. Ahmet Tural: Bu şehre 100 milyon dolar civarında bir etkisinin olduğunu Türkiye biliyor, Erciyes Kayak Merkezi’nin. Bu rakamlarda Türkiye’deki birçok kayak merkezinden daha uygun. Yani buna itiraz edebilirsiniz. Kabul edebilir ya da etmezsiniz, bu ayrı bir şey ama gerekçesi ne?
Özgür Özer: Bakanın açıkladığı ensaflasyon oranı yüzde 11, 2. Ben de size diyorum ki yapılacaksa 11, 2 oranında zam yapalım, bunu aşmayalım. 

ALAKASINI KURAR MISINIZ BANA

Ahmet Tural: Bakanlığın açıkladığı enflasyon oranının bizim Erciyes’teki fiyat politikasının alakasını bir kurar mısınız bana. 

İNSANLARIN ALIM GÜCÜ AZALIYOR

Özgür Özer: Tabiki  insanların alım gücü azalıyor. Yüzde 11,2’lik yarın insanlara, belediye çalışanlarına yüzde kaç zam yapacaksınız? 

LÜKS SPOR... 

Ahmet Tural: Bu Erciyes Kayak Merkezi zaten lüks bir spordur. Bunu Özgür beyin kendisi de bilir. Enflasyonla alakalı veya alt gelir grubunun yapacağı bir spor değildir. Bunları illa söylemek gerekirse de söyleriz. 
Özgür Özer : İşte alt gelir grubu da yapsın. Sadece zengin sporu olmasın diye bunu söylüyoruz, talep ediyoruz.

ÇAY BAĞLARINDA OTURANLAR... 

Ahmet Tural: O zaman çay bağlarındaki arkadaşlar birer tane yanına adam alsın!